Потрага за црним пантером није суспендована

 - Потрага за црним пантером у околини Апатина није обустављена нити суспендована, рекао је помоћник покрајинског секретара за инспекцијске послове Немања Ивановић.

Србија 17.11.2022 | 10:57
Потрага за црним пантером није суспендована

Ивановић је навео да је регион "Горње Подунавље", гдје је јављено да је црни пантер виђен, детаљно претражен, али да су у близини Хрватска и Мађарска и да је животиња могла да оде било гдје.

Он је додао да је прегледано више од 150 хетара, да су радили са термовизијским камерама, али да осим видео-снимка, који је сачинио брачни пар и два очевица немају више доказа.

За фотографију са канџама и шапом, каже да немају аутентичност, јер такве мачке попут пантера имају увучене канџе у тој позицији.

"Одлука о тражењу пантера није суспендована, јер би то значило да смо одустали од потраге, што нисмо, сувише је рано да бисмо одустали", рекао је Ивановић за Радио-телевизију Војводине.

Он је додао да инспекција поступа по ванредним пријавама, да поступају када су угрожени животи и здравље људи, што је у овом случају.

"Ово је први пут да имамо ситуацију одбегле животиње за коју се не зна одакле је, немамо пол, старост, не знамо ништа", истакао је Ивановић.

Према његовим ријечима, посљедњих година су у координираним оперативним акцијама заплијенили звечараку у Купинову, младунче лава у приватном посједу, примате у Панчеву, медвједе и ламе у Србобрану, разне врсте срна у приватним власништвима.

(Срна Фото: Фото: Фејсбук принтскрин/Нове Апатинске Новине) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пољана

17.11.2022 10:31

Ја га видио са оним кенгуром. Састали да се испричају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

17.11.2022 12:15

Ста то знаци да некакав специјалац терорист мозе данима да хода сума а око градова села да је потенционална опасност за градзани а да орргани слузбе итд хеликоптери дронови немогу да га открију. Јел то и дотле наса безбездност. Поред сва та техника сензори радари дронови незнам ти ја сто оно једног пантера немогу да надзу данима. А кад огладни глад је јаца од смрта. Ста цемо тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

17.11.2022 12:34

На крају ће бити да је неки "обични" мачак огладнио, најео са чварака и обио пар комшијских пушница за месо и кобасицу (ако је неко поранио са "свињокољом"), а приликом тих подухвата који захтјевају добру снагу - мало и "билдао". И ето, одједном се "претворио" у пантера. "Мац, мац". XД

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

17.11.2022 15:27

Иначе никад га неће наћи јер зоологија не познаје ту животињу. Постоји црни леопард и црни јагуар. Црни пантер, тешко. Има Пинк Пантер у цртаном.

ОДГОВОРИТЕ