Радници прекинули штрајк, чека се ребаланс буџета

- Предсједник Синдиката радника Јавног комуналног предузећа "Екосфера" Бранко Радишковић рекао је Срни да су радници обуставили генерални штрајк након што су уплаћена средства за исплату једне плате, топли оброк и превоз.

Република Српска 14.11.2022 | 08:39
Радници прекинули штрајк, чека се ребаланс буџета

Радишковић је рекао да су средства дозначена у петак, 11. новембра.

"Сада чекамо редовну сједницу Скупштине општине и најављени ребаланс буџета кроз који ће бити дозначена средства за исплату свих потраживања, односно да видимо да ли ће испоштовати договор", изјавио је Радишковић.

Предсједник Скупштине општине Станари Денис Стевановић рекао је да ће сазвати сједницу чим надлежно одјељење припреми ребаланс буџета, односно до краја мјесеца.

Скупштина општине Станари усвојила је 9. новембра одлуку о исплати 100.000 КМ грант средстава за измирење текућих обавеза Јавног комуналног предузећа "Екосфера", које је било у генералном штрајку од 7. новембра.

Од укупног износа 50.000 КМ су из буџетске резерве, а 50.000 КМ из средстава гранта начелника општине.

Предсједник Скупштине општине Денис Стевановић рекао је тада новинарима да је ријеч о средствима која треба да санирају отежано пословање "Екосфере", а сва остала потраживања биће разматрана ребалансом буџета кроз који ће бити издвојена довољна средства да би до краја године комунално предузеће било ликвидно и без обавеза према радницима и добављачима.

(Срна Фото: БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србо

14.11.2022 08:09

Људи раде свој посао и немогу добити плату а кад почне штрајк онда се паре нађу за једну плату и они се смире и то показује колико смо ми јадни као људи и онда гласа за политику гдј ће министар мјењати ауто кад хоће и за то има пара или Додик да добије буџет од 56 милиона и почињем да такве људе више и неслушам а то они и хоће да нема јединства а они ће све своје обогатити па погледајте у општини гдје сте до недавно били а то је Добој да је Обрен сви своју породицу ставио на буџет и онда ја требам да гласам за таквог човјека ,ја никад и онда пустите и да вас туку а то ће и бити и нама је одлично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зелимир

14.11.2022 08:18

Ко је довео то предузеце до тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муми

14.11.2022 11:16

Социјалисти...за изборе извукли паре на набавкама и услугама а са ставке плате и доприноси скинули...само за бројање бандера које не раде Ристић испоставио фактуру од 7000 км..има и СдС у томе што је признавао налоге од марта мјесецва за надуване радове..ајд БН објави ово...

Name

Јаффа

14.11.2022 08:25

Станари општина постала, на сва зона СНСД то објављивао, и?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ Паприковац

14.11.2022 10:52

Тако и Лакташи постали град. Ако затреба неки засеок ће постати мегаполис.