Турска: Једна жена из Ниша рањена у експлозији

Драгана Ристић из Ниша која је рањена у данашњој експлозији у Истанбулу била је у групи шесторо наших туриста у најпознатијем турском градуи и требао је ускоро да се врате кући.

Србија 13.11.2022 | 20:28
Турска: Једна жена из Ниша рањена у експлозији

- Њих шесторо је било заједно данас у близини места екплозију поред трга Таксим и у пешачкој зони, која је била препуна људи. Једино је Драгана рањена, гелер ју је погодио у раме и она је у болници, где треба да буде оперисана. Срећом, није животно угрожена. Остали су, срећом, прошли без повреда, а Драгана је требало прекосутра да се врати за Србију -. наводи извор Курира и додаје да ће сада остати у Истанбулу док то буде потребно из здравствених разлога.

"У данашњој експлозији у Истанбулу рањена је једна наша држављанка. Реч је о туристи Драгани Ристић из Ниша. Она је ван животне опасности и налази се у болници, где ће вечерас бити оперисана, јер ју је гелер погодио у раме", рекао је министар Ивица Дачић за Курир.

За сада, међутим, како Дачић наводи, нема званичних информација из Истанбула.

"Ово је информација од наших туриста који су били на лицу места и јавили се нашем генералном конзулату, који ће пружити помоћ свим нашим држављанима. Генерални конзул Ивана Пејовиц је у сталном контакту са нашом рањеном држављанком. Обавештаваћемо јавност о свим новим детаљима и развоју ситуације", додао је Дачић.

(Курир.рс Фото: Фото: АП Цан Озер, ЕПА Ердем Сахин, АП Францисцо Сецо)  

Коментари / 0

Оставите коментар