Наставља се прича ЦИИЕ-а о заједничкој будућности

Вредност уговора на овогодишњем Кинеском међународном сајму увоза (ЦИИЕ), који је јуче затворен, достигла је 73,52 милијарде америчких долара, што је раст за 3,9 одсто у односу на сајам прошле године.

Свијет 11.11.2022 | 10:15
Наставља се прича ЦИИЕ-а о заједничкој будућности

Аутор: Кинеска медијска група

На овогодишњем сајму учествовали су излагачи из 145 земаља, региона и међународних организација, а лансирано је 438 нових производа, технологија и услуга.

То је први важни међународни сајам у Кини након 20. Националног конгреса Комунистичке партије Кине. Богати резултати показују да сајам увоза већ постаје платформа за отварање на високом нивоу.

Заједничко дељење значи више прилика. Кина има огромно тржиште. Кина је важан трговински партнер више од 140 земаља и региона, и је највећа земља за глобалну трговину робама пет година узастопно. Све земље на овогодишњем сајму заједно су поделиле прилике на кинеском тржишту, прилике отварања и прилике међународне сарадње, нарочито најнеразвијеније земље.

Око 30 предузећа из најнеразвијенијих земаља су на овогодишњем сајму увоза бесплатно користила штандове, што је 100 одсто више у односу на прошлогодишњи сајам. Индијски орах из Гвинеје Бисаа, тепих из Авганистана… Ови производи су такође нашли своје тржиште. Резултати развоја више и праведније доносе корист народу свих земаља.

Ове године се обележава прва година да је Регионално свеобухватно економско партнерство (РЦЕП) ступило на снагу. Ракија из јапанског среза Окинаве, пиринач из Камбоџе, говедина из Аустралије… На сајму увоза су показани производи из земаља чланица РЦЕП-а.

Према извештају који је објавила Банка ХСБЦ под насловом „Кина у очима страних предузећа 2022: Заједничко дељење нових прилика РЦЕП-а“, 93 одсто земаља чланица РЦЕП-а ће повећати трговински контакт са Кином.

Бројна страна предузећа су донела одлуку да ће повећати инвестиције у Кину, изградити фабрике у Кини, или основати центре за истраживање у Кини.

Сви страни производи могу да на сајму увоза нађу своје купце, и да уђу на кинеско тржиште. То је пракса Кине, да унапређује изградњу заједнице заједничке будућности. Отварање и сарадња су правилан пут.

Стране компаније тренутно могу да се пријаве за сајам увоза следеће године. Прича ЦИИЕ-а о заједничкој будућности се наставља.

(КМГ Фото: КМГ)

Коментари / 0

Оставите коментар