ВСТС именовао носиоце функција у правосуђу Српске

- Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ донио је данас одлуку о именовању носилаца правосудних функција на нивоу Републике Српске и Брчко дистрикта, саопштено је из ове правосудне институције.

Босна и Херцеговина 10.11.2022 | 15:38
ВСТС именовао носиоце функција у правосуђу Српске

На нивоу Републике Српске именовани су Марија Аничић Згоњанин на позицију предсједника Окружног суда у Бањалуци, Слободанка Мочевић за пресједника Основног суда у Власеници.

ВСТС је током другог дана засједања у Сарајеву именовао Снежану Живковић за замјеника главног републичког тужиоца јавног тужилаштва Републике Српске, Миодрага Бајића за замјеника главног републичког тужиоца - специјални тужилац Републичког јавног тужилаштва, а Асмира Коричића на позицију судије Врховног суда Републике Српске.

На нивоу Брчко дистрикта именован је Драган Томаш на позицију предсједника Основног суда Брчко дистрикта.

"При доношењу Одлуке о именовању ВСТС је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно врши дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа, те искуства на руководећим пословима", истиче се у саопштењу.

При именовању, додаје се у саопштењу, ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудне функције ступиће на дужност 28. новембра. 

(Срна Фото: Бирн) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

БЛ

10.11.2022 16:24

Кукууууу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

10.11.2022 19:34

Лелееее!

Name

Беба Вулиц

11.11.2022 14:06

Ајооој, теско ли се мене!

Name

Мунгос

10.11.2022 16:26

Јесте питали диктатора ако он не одобри ниста од тога. Ионако те сто сте ви одабрали су његови пиуни. Теско овом народу висе гледати и трпити васу узурпираност. Дај бозе да се вама врати сва злодјела сто сте направили овом народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

10.11.2022 17:01

На улицу...

Name

Није добро

10.11.2022 17:42

Да Жртва мора да доноси. Задњу ??,Али морате ће, или се клони или се поклони, Хијене правосудне. Гризу тијело и Кости.Паразизи НАРОДНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско

10.11.2022 19:19

Какво друштво држава такво и судство....ВСТВ је поставио критериј националног кључа који се мора испоштовати зато долазе нестручни без искуства без морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

10.11.2022 20:32

Моје двије неостварене жеље су да са власти оде болесни вођа Милорад Додик и његове слијепе слуге и да упознам Часног човјека са положеним правосудни испитом.

ОДГОВОРИТЕ