Песков одбио коментарисати разговоре САД и РУС?

Портпарол Кремља Дмитриј Песков није желео да коментарише наводе "Волстрит џурнала" да је Вашингтон водио поверљиве разговоре са највишим руским званичницима о избегавању даље ескалације рата у Украјини.

Свијет 07.11.2022 | 15:39
Песков одбио коментарисати разговоре САД и РУС?

- Немамо шта да кажемо поводом тих навода. Још једном понављам да постоје неки истинити извештаји, али углавном је све чиста спекулација - рекао је Песков на конференцији за штампу и саветовао новинаре да за коментар контактирају Белу кућу или Волстрит џурнал.

Додаје да, иако Москва остаје отворена за разговоре, није у могућности да преговара са Кијевом због одбијања Украјине да преговара са Русијом.

Према извештају "Волстрит џурнала", амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливан разговарао је са званичницима Русије како би се смањили ризици да рат у Украјини ескалира у нуклеарни сукоб.

Наводи се да је Саливан био у контакту са Путиновим саветником за спољну политику Јуријем Ушаковим и са секретаром руског Савета за безбедност Николајем Патрушевом.

Бела кућа није јавно објавила да је дошло до разговора између Саливана и неког високог руског званичника од марта, када је амерички саветник за националну безбедност разговарао са Патрушевом.

(Тањуг Фото: схуттерстоцк.цом/ИД1974, архива) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Избори

07.11.2022 17:24

Па као власт у САД зели мировне преговоре, сто је лаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

07.11.2022 18:35

Наравно,већина цивилизованих држава има правило:"са терористима се не преговара"..и већ су 3 државе прогласиле русску педерацију-ТЕРОРИСТИЧКОМ ДРЖАВОМ,што и је..по конвенцијама УН,систематско гађање цивилних мета неконвенционалним оружијем је тероризам..силовања,убијања,пљачка..рушење брана,далековода,водовода-све је кршење хуманитарног права и тероризам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

08.11.2022 09:16

Нема мира док украјинска војска не удје у Русију.