Упозорења због обилних падавина и јаког вјетра

Због обилних падавина на подручју источне Херцеговине на снази је наранџасти метеоаларм.

Босна и Херцеговина 05.11.2022 | 11:19
Упозорења због обилних падавина и јаког вјетра

У осталом дијелу Херцеговине, југоисточне, централне, сјевероисточне и сјеверозападне Босне на снази је жути метеоаларм због јаког вјетра и на подручју југозападне Босне, јавља Анадолија.

На подручју регије Требиње тако се очекују мјестимично обилније падавине од 30 до 50 милиметара, локално и више од 60 милиметара током 24 сата усљед чега је на снази наранџасти метеоаларм.

– Предузмите мјере опреза. Очекујте ометања у дневним рутинама и будите спремни обуставити активности на отвореном. Будите спремни да заштитите себе и своју имовину. Плављење имовине и саобраћајних мрежа су могуће. Поремећај у снадбијевању електричном енергијом, водом и у комуникацијама је могућ. Може бити потребна мања евакуација. Тешки услови за вожњу усљед смањење видљивости и неконтролисаног кретања возила услијед воде – упозоравају из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Истовремено на подручју регије Бањалуке прогнозиране су мјестимично обилније падавине од 20 до 40 милиметара , локално и око 60 милиметара током 24 сата, а на подручју регија Мостар, Сарајево и Тузла очекивана количина падавина биће између 20 и 40, локално до 50 литара по метру квадратном.

На овим подручјима на снази је жути метеоаларм.

На подручју регије Фоча очекују се мјестимично обилније падавине од 20 до 40 милиметара током 24 сата због чега је и на овом подручју такође на снази жути метеоаларм.

И на подручју регије Ливно очекује се количина падавина између 20 и 40 литара по метру квадратном, али и удари вјетра између 40 и 50 километара на сат, па је на снази жути метеоаларм.

– Очекујте мање сметње у активностима на отвореном. Будите свјесни крхотина које носи вјетар. Локалне сметње у активностима на отвореном су могуће усљед крхотина које носи вјетар – упозорење је Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

(Анадолија/ Илустрација/ Истоцкпхото)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

клокан

05.11.2022 13:29

какисмо ми људи свеје ово јос добро данас и бог трпи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оно

05.11.2022 16:10

Да неће вјетар ометати авионски сабраћај на Требињском аеродрому???

ОДГОВОРИТЕ