Предложен притвор за осумњичене у акцији "Раптор"

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за двије особе ухапшене у акцији кодног назива "Раптор" осумњичене за неовлаштени међународни промет дроге, док је за двије особе предложено одређивање мјера забране.

Босна и Херцеговина 05.11.2022 | 11:11
Предложен притвор за осумњичене у акцији "Раптор"

Мјера притвора предложена је због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, а предложене строге мјере забране обухватају забрану напуштања боравишта, забрану путовања, као и забрану састајања са одређеним особама, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Након што је упућен приједлог за мјере притвора и мјере забране, касно синоћ одржано је судско рочиште на којем је поступајући тужилац детаљно образложио разлоге за мјере притвора и мјере забране, које требају обезбиједити неометан наставак истраге коју воде Тужилаштво БиХ, МУП Кантона Сарајево и партнерске полицијске агенције.

Акција "Раптор" усмјерена је не откривање и процесуирање особа осумњичених за организовани криминал, неовлаштен промет опојним дрогама, кријумчарење особа и друга повезана кривична дјела, а ради се о предмету у којем се реализује међународна сарадња и користе информације добијене дешифровањем "Скај" и "Аном" апликација.

Истрага у предмету се наставља.

На подручју Сарајева у четвртак, 3. новембра ухапшена су четири лица осумњичена за неовлаштени међународни промет дроге.

Ухапшени се сумњиче да су се на територији БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе и других земаља континуирано бавили неовлаштеном међународном купопродајом, транспортом, посредовањем и испоруком кокаина, марихуане и спида, као и другим кривичним дјелима. 

(Срна/ фото: ФЕНА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пр

05.11.2022 11:03

Објављујте имена и слике тих криминалаца иако их суд у већини случакева прогласи невиним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граха дилер са знацком

05.11.2022 11:16

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ејуб

05.11.2022 11:23

Кад це акција робот? Или техно? Маска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

05.11.2022 11:49

Благо нама код нас нема кривичних дјела осим промета и употребе опојних дрога, а и то је под надзором и заштитом полиције.

ОДГОВОРИТЕ