Нова банка студентима пружила прилику за стручну праксу

Студенти Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, у академској 2022/2023. години, током зимског и љетног семестра, добиће прилику да обављају стручну праксу у Новој банци АД Бања Лука. То су својим потписима потврдили декан проф. др Миленко Крајишник и чланови Управе Нове банке Јасна Зрилић и Ненад Ненадић.

Република Српска 04.11.2022 | 15:28
Нова банка студентима пружила прилику за стручну праксу

За петнаест студената уприличен је пријем током којег им се обратио предсједник Управе Нове банке Синиша Аџић. Будућим дипломираним економистима представљена је организациона структура, те су упознати са вриједностима које Банка његује, а које се огледају у бризи према клијентима, интегритету, развоју запослених, тимском раду и дугорочном партнерству.

Према плану и програму обављања научно-стручне праксе, планиране су бројне активности које су студентима неопходне за стицање знања, вјештина и компетенција из области економије и менаџмента те пословне информатике.

“Потписивањем Уговора о обављању стручне праксе остварује се значајна сарадња са привредом, а надасве у корист студената. У том смислу, потписивање Уговора између Нове банке АД Бања Лука, као нашег дугогодишњег партнера, и Економског факултета свакако доприноси наставку сарадње. Стручна пракса је предвиђена током првог циклуса студија, за студенте треће и четврте године”, изјавио је проф. др Миленко Крајишник.

Од оснивања, па до данас, Нова банка се континуирано залаже за јачање сарадње са образовним институцијама кроз реализацију комерцијалних и друштвено одговорних пројеката, те унапређење услова студирања.

(ПР Фото: ПР)