До стољетке у Моззартовим дресовима: Нова опрема за теслићки Пролетер

Клубу дуге традиције стигли нови дресови и штуцне 

Република Српска 03.11.2022 | 14:02
До стољетке у Моззартовим дресовима: Нова опрема за теслићки Пролетер

Фудбалски клуб Пролетер из Теслића ближи се 100. годишњици постојања и један је од најстаријих у БиХ. Од оснивања, давне 1926. године- скоро читав вијек, нису имали паузу у раду. Данас се могу похвалити бројним чланством, свим селекцијама, те Школом фудбала која је гарант да ће овај клуб наставити да траје. Подршку на путу ка новим успјесима пружили су им из компаније Моззарт донацијом нове опреме за први тим. 

-Захваљујући подршци друштвено одговорних компанија, успјевамо да издржимо сваку сезону. Све похвале за Моззарт поводом ове донације, играчи су одушевљени опремом коју смо добили. Ми ћемо настојати да у наредном периоду добром игром оправдамо указано повјерење -каже Раде Поповић, спортски директор ФК Пролетер Теслић. 

Кроз овај клуб су прошле многе селекције, а највећи успјех остварили су прије десетак година када су били вицепрваци Прве лиге Републике Српске и играли четвртфинале Купа БиХ. 

Укупно броје око 150 чланова укључујући полазнике Школе фудбала. Ту вриједно тренирају дјечаци и дјевојчице у свим узрасним категоријама- од претпионира и пионира, до кадета и јуниора. Кадети и јуниори се такмиче у својим узрасним категоријама, а најмлађи иду на турнире широм Републике Српске и Србије у складу са могућностима клуба и њихових родитеља. 

Сениори се такмиче у Другој лиги Републике Српске- група Запад. Првотимци су тренутно на средини табеле, а, с обзиром на економске услове и број млађих играча, за сада им је жеља само да клуб остане стабилан. У наредном периоду, када млађе селекције стасају, амбиција им је да напредују поново до Прве лиге РС. Њихов клуб је, кажу, толико дуго играо Прву лигу Српске, да општина Теслић заслужује да опет има прволигаша.

Највећу подршку у раду им пружа Општина Теслић. Раније су имали и спонзоре, а данас је то, кажу, ријеткост. Зато им је подршка компанија које улажу у спорт, попут Моззарта, веома значајна, па ће с поносом носити њихову опрему на утакмицама. 

(ПР)