Освојио премију на лутрији па сакрио добитак од жене и детета!

Један Кинез освојио је лутријску премију од 220 милиона јуана односно 30,6 милиона долара али за свој добитак није рекао својој жени и детету.

Занимљивости 01.11.2022 | 15:47
Освојио премију на лутрији па сакрио добитак од жене и детета!

Човек, идентификован под псеудонимом Ли, купио је 40 срец́ки за 11 америчких долара у аутономној области Гуангси Џуанг, а сваки лутријски тикет је садржао истих седам бројева. 

На крају је добио главну премију али за добитак како смо рекли није рекао својој породици јер је био забринут да би их новац могао учинити њих арогантним и лењим.

Према извештају Наннинг Евенинг Неwс, свих седам бројева је погодило, што је једнако исплати од 5,48 милиона јуана по тикету, што значи да је укупан износ достигао нешто мање од 220 милиона јуана или 30,6 милиона долара.

Ли је 24. октобра отишао у центар за дистрибуцију лутрије за добробит Гуангси у главном граду региона, Нанингу, да прими своју награду. Ли је такође донирао 5 милиона јуана (689,000 долара) у добротворне сврхе.

Ли је при додели лутријског тикета био обучен у костим из цртаног филма, креативан начин заштите идентитета победника који је постао популаран у Кини.

Иако је био одушевљен што је освојио новац, човек је рекао да је покушавао да обузда своје узбуђење и да никоме није рекао, укључујуц́и и своју породицу то јест жену и сина.

“Нисам рекао ни својој жени ни детету. Забринут сам да би се они могли осец́ати супериорно у односу на друге људе и да у будуц́ности нец́е напорно радити или учити“, рекао је он преноси Соутх Цхина Морнинг Пост

Ли ц́е однети куц́и 24 милиона америчких долара јер је био опорезован са 5,926.000 долара.

lutrijski tiket kina

Ли је рекао да је “лојални обожаватељ” лутрије и да је редовно куповао карте више од деценије. Рекао је да је изабрао истих седам бројева у протеклих неколико година јер су “изгледали пријатно“. Овог пута, лојалност тим бројевима се Лију добро исплатила.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар