Ову власт не занима слобода медија и новинара!

Ова власт се свакодневно труди да се путем свих институција које посједује и јавног тв сервиса заштити апсолутну контролу и нетранспарентност, те да тако погорша и отежа новинарски рад.

Република Српска 01.11.2022 | 10:10
Ову власт не занима слобода медија и новинара!

Ако неком није јасна хистерија око промптног оптуживања и пресуђивања колеге Сенада Хаџифејзовића због, како кажу из СНСД, позива на убиство Милорада Додика и да је то само увод у то како би требала да нам изгледа блиска будућност, треба само да прочита данашњи твит будућег Предсједника Републике Српске. Твита у ком најављује измјену неколико Закона, између осталог и оног о клевети и увреди, у ком ће предложити да се третирају као кривична дјела!?

Милорада Додика и СНСД, јасно је свима, не занимају медијске слободе, демократија и слободна мисао, њих занима само потпуна контрола јавног и културног простора и елиминисање из јавне сфере то неколико медија и јавних личности што не одустају од називање овакве стварности правим именом, тумачећи их правим чињеницама као потпуно друштвено економску катастрофу.

Власт Милорада Додика није показала ни једном до сада да жели да подржи независне медије, да осигура новинарима неометан рад, да обезбједи транспаренстност институција и увид у трошење јавног новца, напротив. Ова власт се свакодневно труди да се путем свих институција које посједује и јавног тв сервиса заштити апсолутну контролу и нетранспарентност, те да тако погорша и отежа новинарски рад. Тако и институције које се сада у рекордно брзом року оглашавају због напада на Милорада Додика, који није доказан, ћуте и игноришу нападе на новинаре годинама.

Подсјећам, када је фб корисник на Бука заиста оставио коментар да ће да ме убије и на који начин, полиција је ту особу лоцирала тек након три године, а сви силни напади и рушење нашег сајта просли су неопажено од система. Дакле, потпуно различито реаговање на сигурност политичара и новинара, гдје је у првом случају чак и претпоставка разлог за акцију.

Зато ако овај приједлог Закона прође, а мозе проћи јер господар има већину, то значи да ће се због мишљења ићи у затвор, као некада, а кад, то ће одлучити ова власт, да ли разумјете о чему говорим? То значи да ће поред затварања преосталих објективних медија, свако ко слободно мисли морати да престане, да говори и мисли или це ићи у затвор. Европска комисија препоручила је давање кандидатског статуса Босни и Херцеговини уз осам услова од којих је један гарантовање слободе изражавања и медија и заштита новинара.

Надам се да ће овдашња канцеларија Европске уније, наћи снаге између пењања по овдашњим планинским врховима, обиласка туристичких и гастрономских дестинација, организовања модних ревија, снимања реклама о Европи у Босни возећи се кабриолетом или плешући по јебеним возовима, дакле надам се да ће поред свих тих силних активности којим упорно одбија да стање у овој земљи назове правим именом, рећи какву смислену, употребљиву и политички некоректну мисао, типа, да је сваки покушај ограничавања слобода медија и мишљења недопустив и да је то против Европе.

Надам се да ће рећи нешто тако, јер ако не кажу то сад, нека заувијек зачепе!

(Бука/ фото: Бука)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Блука

01.11.2022 09:50

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ти-то

01.11.2022 09:56

Смрт фасизму слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ

01.11.2022 11:13

није брига за демократију у БиХ!!!! Њима треба држава у којој могу направити рат кад пожеле, зато нам и сервирају славни "тројац" политичара!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

01.11.2022 12:41

Забога, па и дјеци из вртица је јасно да ове на власти само пљацка занима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

02.11.2022 07:19

Бука-брука!

ОДГОВОРИТЕ