Зашто је народни протест у сриједу испред РТРС-а?

Пресједник покрета За праву и ред Небојша Вукановић најавио је велики народни протест у сриједу испред зграде РТРС-а.

Република Српска 30.10.2022 | 20:00
Зашто је народни протест у сриједу испред РТРС-а?

Умјесто да буде истински јавни сервис свих грађана Српске, који финансирају њен ред, из буџета који пуни народ 5,5 милиона марака плус плаћање претплате, Јавни сервис Радио телевизија Републике Српске претворила се у фабрику мржње, лажи и зла, партијску телевизију која ради у интересу једног човјека и једне партије, ствара атмосферу линча, пласира лажне вијести и информације, етикетира политичке противнике режима и ставља им мете на чело.

Кршење норми и стандарда прешло је све границе, а РТРС је потонуо на најниже гране јер директорица и уредници ме служе народу и јавности већ корумпираним политичарима на власти који су их ту поставили.

Поред тога, постоје бројне друге финансијске злоупотребе, извлачење новаца, штетну уговори и милионски губитци, који се прикривају у извјештајима, а због чега би одговорни требало да поднесу рачуне народу, а онда поднесу оставке и одговарају за све злоупотребе.

Директорица РТРС-а Дијана Миланковић постала је нажалост прави војник партије и узурпатора, која извршава наређења из Кабинета узурпатора и Жељке Цвијановић, не бирајући средства за обрачун са њиховим политичким противницима. Њен отац, покојни Вељко Миланковић, јесте био херој чија се жртва треба поштовати, али то не даје њој за право да на овакав бруталан начин гази и понижава све, не само РТРС, новинаре и уреднике, већ народ који је плаћа, а која свакодневно трује лажима и спиновима.

Њен бивши супруг је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске, ђевер Фонда здравственог осигурања Српске, а рођени брат замјеник начелника општине Прњавор и високи функционери СНСД-а, што само показује и додатно говори колико је она дубоко инволвирана у накарадни систем, необјективна и блиска властима, због чега не може остати директор РТРС-а.

Морамо се изборити да РТРС поново буде оно што треба бити у складу са законом, објективни јавни сервис свих грађана Републике Српске, а не палица у рукама режима.

Због тога је у сриједу од 18 часова испред РТРС ће се одржати народни протест, са кога ћемо тражити од челника и уредника РТРС-а да поднесу рачуне и оставке.

(небојшавукановић.инфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

11903

30.10.2022 20:02

Њеног честитог оца као легенду срео сам јуна 1992 у селу у којем је 50 година раније сатник Пејо Марић учествовао у до тад ријетко виђеном злочину који "људском уму" тешко може пасти на памет. О том злочину сам доста коментара написао, а портал објавио. Е да је стеће па да је њен отац данас жив, вјерујем да борачка неби била добро организована већа група климоглаваца, већ неко пред ким би свака власт стајала мирно и утркивала ко ће више да помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зврк

30.10.2022 20:30

Ја мислио да ви протестујете због крађе гласова, а ви онако, без'зе.

Name

Добој

30.10.2022 21:56

РТРС треба затворити, расформирати и наново основати тв куцу, али са потпуно новим називом и људством. Ово сто постоји мрзи сваки градјанин Српске.

Name

Ненад

30.10.2022 20:38

Зато сто морам да плацам ТВ таксу за РТРС а скусам оно сто додик хоце да се емитује. Морам да подрзавам лопове које мрзим, својим парама које сам цисто зарадио. Бем ти дрзаву лоповску

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАМ

30.10.2022 20:58

РТРС ЗАШТО СУ У ВЕЧЕРЊИМ САТИМА ЗАТАМЊЕНИ КАНАЛИ ИЗ СРБИЈЕ А ДОСТУПНИ ИЗ ХРВАТСКЕ ШТА СЕ ТУ КРИЈЕ УРЕЂИВАЧКА ПОЛИТИКА ИЛИ НАЧИН ПЛАЋАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роми

30.10.2022 21:09

Брате, када вас РТРС зове да гостујете на тој телевизији зашто се не одазовете позиву!? Мислим да је до вас, ви глумите лажну жртву ,а у ствари истина је сасвим другачија, није ни до Дијане, ни до уредника на РТРС него само до вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Највеца фабрика

30.10.2022 22:09

Обмана, превара, лази у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

31.10.2022 02:26

Зашто РТРС не преноси спортске догађаје као што су свјтска и европска првенства у одбојци, рукомету, кошарци, ватерполу као што раде земље у окружењу. Вец као ретарди буљимо у затамњени екран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС,

31.10.2022 07:41

Сама скраћеница Режимска Телевизија Реп Српске. Због чега тако касно протести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

31.10.2022 10:43

ПРОТЕСТИ СУ ТРЕБАЛИ ПРИЈЕ КОЈУ ГОДИНУ. ОДОШЕ МЛАДЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, ВЕЋ 30 ГОДИНА. АЛИ, БОЉЕ ИКАД, НЕГО НИКАД.

ОДГОВОРИТЕ