Исповјест супруге преминулог Марка (30) из Свилањца

Марко Стојановић (30) из Свилајнца, који је после компликација у Општој болници у Ћуприји, пребачен у Крагујевац, а потом и на Ургентно одељење новог Клиничког центра у Београду, ноћас је преминуо! Ово је потврдила за Курир и његова неутешна супруга Николина Антић.

Србија 29.10.2022 | 17:50
Исповјест супруге преминулог Марка (30) из Свилањца

Николина није била у могућности да разговара са нама у овом тешком тренутку, али је само дан пре супругове смрти испричала за Курир околности које су довеле до ове трагедије.

- Мом мужу Марку лекар у ћупријској болници пробушио је и дебело и танко црево током колоноскопије, а после интервенције којом је то хирург закрпио није могао да се пробуди из анестезије, испоставља се да су му плућа пробушена, па је у коми пребачен у Крагујевац, а одатле у Ургентни центар у Београд - рекла је за Курир јуче, Николина Антић из Свилајнца, чији је супруг Марко Стојановић (30) у понедељак био на снимању дебелог црева у болници у Ћуприји, када су ствари кренуле наопако.

Каже да су му лекари давали један одсто шансе да преживи када је након прегледа пао у дубоку кому.

Марко који с Николином има синчића од 15 месеци и ћеркицу из првог брака од 10 година.

Како каже његова супруга, имао је крв у столици па је послат на колоноскопију (снимање дебелог црева).

Општа болница Ћуприја

Ванредни унутрашњи надзор у току

У ћупријској болници за Курир су рекли да је у току ванредни унутрашњи надзор.

- Општа болница Ћуприја је здравствена установа секундарног нивоа здравствене заштите која ради у складу са Законом о здравственој заштити и свим другим примењивим законима и подзаконским актима, инструкцијама РФЗО и Министарства здравља. У складу са процедуром прописаном Правилником о показатељима квалитета здравствене заштите и о провери квалитета стручног рада, у ситуацији нежељеног догађаја, предузете су мере из надлежности директора, односно покренут поступак ванредне унутрашње провере квалитета стручног рада у пружању здравствених услуга пацијенту за кога тражите информације. У складу са прописаном процедуром о свему је обавештено Министарство здравља и здравствена инспекција - наводе у болници.

- Колоноскопију му је радио др Горан Гајић, који му је пробушио дебело, а закачио и танко црево. Одмах је превезен код хирурга и како су ми касније рекли доктори и у Крагујевцу и у Београду, хирург је то местрално обрадио и све закрпио. Међутим, јавља се нови проблем, вероватно је анестезиолог погрешио. Како је био интубиран током интервенције код хирурга оштећен му је једњак и плућа, која су практично пробушена. У Крагујевцу је три пута реанимиран, па кад су успели да га стабилизују пребачен је у Ургентни центар у Београду, где је на интензивној нези још једном реанимиран - испричала нам је Николина.

Она је навела да су Марку вадили ваздух из плућа, али и да му се од четвртка стање погоршало.

- Проблем је мозак, упао је у дубоку кому и мозак му је натекао. Раде анализе да виде да ли мозак уопште има функцију, да није наступила мождана смрт. Очајни смо сви, и Маркови родитељи, родбина, пријатељи... Послали смо читавог човека на обично снимање, а њега су свог избушили.

Каже да су обилазили све манастире, молили се сви богу само да Марко добије ову битку. У плану има да тужи ћупријску болницу.

- Ишли смо у манастир код Свилајнца, звали смо у Тумане и манастир Нимник да му читају молитве, сви његови пријатељи молили су се с нама - рекла је Николина.

(Курир.рс)

(Фото: Курир.рс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ишли у манастире?

30.10.2022 07:14

Ето, видите да нема сврхе! Нема помоћи одозо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пандаандја

30.10.2022 09:01

Није да те хвалим ал стварно си глуп

Name

Приједорцанин М.

30.10.2022 09:10

Ово се не дешава ни у Африци.морал не постоји нити одговорност.

Name

Нон ЕУ здравство

30.10.2022 19:02

Прави љекари и мед.сестре су отишли у Њемачку остали само касапи и они са купљеним дипломама тешко оном ко им иде

ОДГОВОРИТЕ