Др Нешковић спасио путника на лету за Сарајево

Из контролне кабине смо чули глас који је прво на њемачком, па потом на енглеском рекао да имамо човјека у авиону који има здравствене тегобе. Пришао сам му и рекао ми је да има болове у трбуху и да се шире на грудни кош. Измјерили смо му притисак, пулс, дали кисеоник и одређене таблете, након чега је био релаксиранији.

Република Српска 28.10.2022 | 16:50
Др Нешковић спасио путника на лету за Сарајево

Ово за "Независне новине" прича Желимир Нешковић, по струци радиолог у Дому здравља у Лопарама и новоизабрани посланик СДС-а у Народној скупштини РС, који је приликом повратка са пословног пута из Норвешке свједочио несвакидашњој ситуацији у авиону, а која се на срећу завршила без посљедица.

"20 минута након почетка лета из Франкфурта за Сарајево из контолне кабине смо чули глас који је прво на њемачком, па потом на енглеском рекао да имамо човјека у авиону који има здравствене тегобе и да постоји могућност да ћемо можда морати принудно слетити, па ако има неко од медицинских радника, да ли то био љекар, медицинска сестра или техничар да се јави. Пошто сам ја био у посљедњем дијелу у авиону, заједно са својим колегама, који смо заједнички били у посјети Норвешкој, онда смо одлучили да одемо погледати шта се дешава", каже Нешковић.

Након што су пришли човјеку, признао му је да има јаке болове у стомаку.

"Они су га пренијели у одвојени дио авиона. Човјек је чини ми се био из Саудијске Арабије, 1978. годиште, али је рекао да зна мало нашег језика. И тако смо мало размијенили понеку реченицу на нашем, понеку на енглеском језику и сазнао сам да има болове у трбуху и да се шире на грудни кош. Измјерили смо притисак, имали су ту и неке медицинске дијагностике, мјерач притиска, пулса, сатурацију кисеонику, температуру. Констатовао сам да нема аритмије, а рекао ми је да има одраније неких проблема са дебелим цријевом. Дао сам му одређене таблете које су биле ту у авиону, које су они имали, везане за болове у трбуху и слузницу у желуцу. Дали смо му и кисеоника, након чега је био релаксиранији", прича Нешковић и додаје да је путник из Саудијске Арабије након указане помоћи казао да се осјећа боље.

"Рекао је да бол постоји, али да више није толико интензиван. Тако да смо некако прегурали тај лет, није било потребе за принудним слијетањем", казао је за "Независне" новопечени народни посланик.

Одмах након слијетања, хитна помоћ, која је чекала на сарајевском аеродрому пружила је додатну помоћ Саудијцу.

"Он је био стабилан све вријеме, издржао је лет. Све је прошло добро", навео је Нешковић, те додао да никада раније није имао слична искуства.

(Независне/ фото: БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бојан

28.10.2022 15:39

Свака ти цаст ЉУДИНО,дао сам ти глас и сад видим да нисам погријесио..Да Бог да да ти Бог врати све најбоље и да ову насу дрзаву покусас извуци ако икако мозес из овог зла..Домацинска си ти дуса све најбоље ДОКТОРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пр

28.10.2022 16:46

Срећа твоја,докторе да нису имали Чађин кисеоник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоок

28.10.2022 17:36

Мислис, среца Саудијчева…

Name

Ре пр

29.10.2022 12:19

Баш си тупан за коментар

Name

ОО7

29.10.2022 12:18

Да ли битно чији је члан или симпазитер??Болесно.

ОДГОВОРИТЕ