Елон Маск преузео твитер, најављени откази радницима

Према незваничним информацијама, Елон Маск је вец́ отпустио главног извршног директора Твитера Парага Агравала, главног финансијског директора Неда Сегала и главног правног службеника Вијају Гаду, које су из зграде испратили обезбеђења.

Свијет 28.10.2022 | 07:41
Елон Маск преузео твитер, најављени откази радницима

Оптужио је отпуштене да су га довели у заблуду о броју лажних корисничких налога или т. и. ботови на друштвеној мрежи, које је пре месецима навео као разлог за одустајање од преузимања.

Затим се, након тужбе Твитера, предомислио и ипак купио друштвену мрежу за 54,2 долара по акцији, што укупно износи око 44 милијарде долара (44 милијарде евра).

Твитер тек треба да званично потврди куповину, али су званичници потврдили Би-Би-Сију да је посао завршен. Променио је свој Твитер профил у "Главни Твит" и јутрос је твитовао "птица је ослобођена". Енглески израз Твеет односи се на звук цвркута птица.

Суочавање са ботовима и цензуром

Маск је најавио да жели да "порази" ботове, створи алгоритме који одређују како се садржај представља корисницима и спречи да Твитер постане "ехо комора" за мржњу и поделе, чак и када планира да оконча цензуру и уклањање контроверзних постова.

Он је пре извесног времена најавио да ц́е поново дозволити бившем председнику САД Доналду Трампу, чији је кориснички налог суспендован због подстицања напада на Капитол, на Твитеру.

Најављена су велика отпуштања

Пре недељу дана Вашингтон пост је објавио да Маск планира да отпусти 75 одсто радне снаге, или 5.600 запослених. Очекује се да ц́е у четвртак уверити запослене да отпуштања нец́е бити тако обимна, пренео је Блумберг.

Ипак, према Ројтерсу, он је вец́ отпустио руководство Твитера, остављајуц́и будуц́ност 7.500 запослених нејасном.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

29.10.2022 06:42

Хеееј јел бгт, па био је рек'о да неће

ОДГОВОРИТЕ