Фудбалерима Ковиљуше стигли дресови из Моззарта

Нови дресови за амбициозни, млади клуб из Бијељине.

Република Српска 27.10.2022 | 16:44
Фудбалерима Ковиљуше стигли дресови из Моззарта

Фудбалски клуб Ковиљуша основан је прије двије године, а већ су успјели да се пласирају у виши ранг. Њихов тим чине 33 фудбалера, а просјечна старост чланова екипе је 21 година. Зато и не чуди чињеница да ови млади перспективни момци из Бијељине имају амбицију за прелазак из Прве општинске у Регионалну лигу. Тај циљ би могли да остваре у новим дресовима из компаније Моззарт која их је обрадовала првом донацијом. 

-Сви смо презадовољни овом донацијом опреме. Имали смо једну гарнитуру, али ова је много боља, свиђа нам се дизајн и квалитет дресова. Руководство и играчи су изненађени овим поклоном јер нам је ово прва озбиљна донација. Хвала Моззарту на подршци- каже Никола Кретија, предсједник и играч ФК Ковиљуша, Бијељина.  

Младе фудбалере на домаћим и гостујућим утакмицама бодре комшије из насеља Ковиљуша. Тренутно имају сениорску екипу, а жеља им је да омасове редове клуба још млађим играчима када буду имали свој фудбалски терен. Изградња у њиховом насељу је започела, затим су радови обустављени, па су се из клуба заложили да буду што прије настављени како би имали свој простор за тренинге и утакмице. Међутим, ради се о великој инвестицији за коју им је потребна подршка града…

Док то чекају, домаће утакмице играју на стадиону у Тријешници код Бијељине. Пошле године су наступали у Другој општинској лиги и одмах су успјели да се пласирају у виши ранг. Сада су шести на табели Прве лиге Бијељине, а амбиција им је да ове сезоне напредују на љествици, а већ у наредној заиграју у регионалној лиги.

Овај млади амбициозни тим не сумња да ће им се посрећити да заиграју Трећу лигу РС, посебно када знају да им је подршку пружио регионални лидер у приређивању игара на срећу.

(БН)