Први велики дрон са четири мотора извео први лет у Кини

Први велики дрон на свету са четири мотора извео је у уторак први лет на аеродрому "Цигунг Фенгминг" у југозападној кинеској провинцији Сичуану.

Свијет 27.10.2022 | 11:17
Први велики дрон са четири мотора извео први лет у Кини

Беспилотну летелицу под именом “Шкорпија Д” развила је компанија “Сицхуан Тенгден Сци-Тецх Инноватион” након што су развијени двомоторни дрон “Шкорпија” и тромоторни “Шкорпија А”. Сви ови дронови деле дизајн са два крила са распоном од преко 20 метара.

Тенгден је на свом званичном Вичет налогу изјавио да компанија поседује пуну интелектуалну својину дизајна.

Дрон може да изврши задатке подршке као што су логистика и прскање из ваздуха, саопштила је та компанија. Поред тога, може да носи максимално 1,5 тона терета у величини од 5 кубних метара, тежи и већи од било ког претходног.

Дрон ће се појавити на кинеској међународној изложби авијације и ваздухопловства, односно аеро-митингу у Џухаију, која почиње 7. новембра.

Основан 2016. године, Тенгден сада има више од 50 инвеститора, укључујући појединце, приватне и државне компаније, са Индустријском банком као највећим инвеститором.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прскање из ваздуха

27.10.2022 11:31

Аха, интересантно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прскам ти по фаци

27.10.2022 14:47

Наравно

Name

Ре прскам

27.10.2022 17:18

Ради се о запрашивању из ваздуха, о којем тако неки на западу плаше људе, неке стране силе, диктатуре, манипулишу људе пропагандом, а види овде, они то сами раде, запрашују.