Кажњена јер се сликала гола исред катердале старе преко 900 година!

Ових дана се све чешће чују вести о бахатом понашању туриста, а након вести из Италије како је Американац уништио статуу, на ред је дошла бизарна вест са Амалфи обале, где се једна туристкиња сликала гола испред катедрале.

Занимљивости 26.10.2022 | 20:29
Кажњена јер се сликала гола исред катердале старе преко 900 година!

У снимању на степеницама испред катедрале у Амалфију учествовале су три особе које ће сад, како преноси ЦНН, да одговарају за "опсцене радње".

Сцена је снимљена око 7.30 ујутро, а непозната женска особа, обмотана само црвеним платном, позирала је испред улаза у катедралу изграђену 1067. године

Ово је изазвало бурне реакције многих, а историчарка уметности и писац Лаура Тајер, која пише блог "Циао Амалфи", тврди да је сцена увредила становнике.

- Шокантно је то што се догодило испред цркве. Дуомо је место богослужења и место које становници јако цене. Та катедрала и улаз у њу имају посебно место у успоменама локалног становништва. Бронзана врата подсећају на дане Републике Амалфи. Ова врата се отварају за процесије, за венчања, за сахране, тренутке који чине живот, написала је Лаура.

Катедрала је посвећена апостолу светом Андрији, а његове реликвије се наводно ту и чувају од 1206. године.

Изграђена је током процвата Амалфија као поморске велесиле која се супротстављала Ђенови, Венецији и Пизи.

Овакво непоштовање светиња, знаменитих грађевина и локалног становништва један је од разлога за све јаче мере италијанских власти које се односе на све стране држављане који бораве у њиховој земљи.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар