Режим је показао да знају копирати и фалсификовати

- Као што су фотокопирали гласачке листиће, фотокопирали су и наша два скупа...

Република Српска 26.10.2022 | 18:23
Режим је показао да знају копирати и фалсификовати

- Јавни сервис и полиција су јављали да је синоћ на скупу режима било 50.000 људи, а за наше скупове су јављали да смо имали 2.000-2.500 хиљаде људи. Они који желе да буду објективни видјеће да су то била два приближно слична скупа и таква извјештавања су смијешна. Драго ми је што је и синоћњи скуп био миран – рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић на данашњој конференцији за медије. 

Вуковић каже да је скуп фотокопија скупова опозиције: 

- Као што су фотокопирали гласачке листиће, фотокопирали су и наша два скупа. Окупили су се у парку Младен Стојановић, носили транспарент можда чак и исте дужине као наш, дошли на исто мјесто гдје сми и ми долазили у два наврата. Једино што нису успјели да ураде, а оно што је урадила опозиција и народ, то је да синоћ није било енергије. Млаки аплаузи, уз велики број људи који су натјерани да дођу на тај скуп – каже Вуковић. 

Он је навео да је полиција у значајној мјери помогла организаторима, што је добро, и то у смислу блокирања главне и бочних улица, што је омогућило лагану шетњу: 

- За разлику од нашег скупа гдје смо морали са нашим обезбјеђењем сами да регулишемо саобраћај и није нам се пружила било каква помоћ – наводи Вуковић. 

Он је рекао да се покушало синоћ рећи да је воља народа да Додик буде предсједник и да њихова коалиција побиједи. 

- Ја ћу подсјетити како се у прошлости извртала воља народа. Правили су власт са два посланика и данас Додик то правда да је то било легитимно. Је ли то била већинска воља народа? Подсјећам на аферу „два папка“, када су куповани посланици, о чему свједочи и аудио снимак Жељке Цвијановић, па су и тада власт формирали политичком корупцијом. Је ли и то била воља народа?

Власт има стални конкурс за прелазак посланика за одређене привилегије, што није воља народа и бирача – рекао је Вуковић и додао да синоћ нико није спомињао главно питање, а то су изборне крађе: 

- Нико се није реферисао према томе да се треба доћи до истине, ко је имао колико гласова. Имали смо апсолутне изливе српства, причу о издајничкој опозицији и све оно што је стални наратив режима. Додик је у једном моменту рекао једну велику лаж, да Република Српска има све више пријатеља у свијету. Република Српска је заправо пред тоталном изолацијом, са никада мање пријатеља, а један једини пријатељ којег он има је, нажалост, господин Милановић – каже Вуковић. 

Поручио је да је слика бивших опозиционара била отужна, у првом реду бившег предсједника Републике Српске Драгана Чавића, који је некада био у опозиционим колонама. 

- То је човјек који је некада истраживао реченицу Жељке Цвијановић да је купила два „папка“ и слао тај материјал на вјештачење, а синоћ се са њом слика, што је још један апсурд политике овдје – навео је Вуковић и за крај поручио ЦИК-у да не подлијеже притиску власти, него да ради професионално, независно и одлуке доносе у складу са законом. 

Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а и кандидат за предсједника Републике Српске на изборима одржаним 2. октобра, навела је да након свих сазнања утврђених и кроз контролно бројање, да су на свака 3 од 4 бирачка мјеста утврђене озбиљне неправилности, и након информације о фалсификованим листићима, каже да не може и неће одустати од борбе. 

- Имамо неподударање бројева, мијењање записника, отварање врећа и сјечење жилетом, „пиши-бриши“ оловке, прављење неважећих гласова тамо гдје се гласало за мене, мјесто гдје батинаши избацују нашег посматрача и баш ту мени краду 240 гласова. Таквих бирачких мјеста има много, гдје постоји јасна, оркестрирана интенција да се Додик дигне, а ја спустим и тако те двоструко покраду – каже Тривићева. 

Навела је да јој у селу Крајишник нису само уписали 0 гласова, него су њених 187 гласова распоредили, уписујући 137 Калинићу као случајно, али да се на контролном бројању показало да је још 50 уписано Додику. 

- Да није било бројања било би да Додик има 140 гласова, Калинић 137, а ја 0, а стварно стање је да је имам 187, а Додик 90 гласова. Врло сам задовољна једном чињеницом, без обзира какав на крају био исход: вреће су отворене  и сви они који су учествовали у организованој, системској пљачки избора, неће се тако лако извући.

Говори се да нису ово први избори које краду и као да је то нешто нормално. Ја кажем да нису први избори који се краду, али јесу први избори након којих су отворене вреће.

Након овога ћемо то што неко мисли да је нормално назвати правим именом и рећи да је то кривично дјело и да треба процесуирати све који су у томе учествовали, од извршилаца до налогодаваца. Ми не можемо рећи да је то изборни процес који је нормалан.

Крађа се дешавала на свим нивоима и поднијели смо захтјев да се поново броје гласови и за остале нивое. Ако су се дешавале нерегуларности на изборима за ниво предсједника, логично јепретпоставити да се то радило и на другим – каже Тривићева, истичући да само бројање неће утврдити све неправилности, али да се могу утврдити другим врстама испитивања, попут графолошког.   

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Неко

26.10.2022 16:49

Поздрављам странку и нову предсједницу и само напред сви смо уз вас а лопови остају лопови није им први пут....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

26.10.2022 17:25

Тако је! Ова власт, на целу са Милокрадом , је од лопова направила господу, од курви елиту, од неписмених функционере, а од народа стоку! Надамо се да це им ускоро доци крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стијак кркан костајнички

26.10.2022 17:30

У Мурији нема људи,све голи олош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

26.10.2022 17:40

Браво Јелена, ни до скута ти нису. На јучерашњем скупу 50% их је за тебе. То знам јер сам у народу. Али шта ћеш натјерани су да морају доћи на скуп. Само не одустајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титоистички збор

27.10.2022 05:24

Организација одласка и сам одлазак је личио на одлазак 80 и 81 у "Кућу цвећа", да се поклони вјечном вођи . Морамо одати признање ЦРВЕНИМ да знају (и ништа друго) организовати митинг. Уводни нартив оног глумца, типично за титоистичке митинге седамдесетих

Name

Таки

26.10.2022 18:04

О боже хоће ли ти избори икад проћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вело

26.10.2022 18:14

Увијек иста прица.Имате ли иста ново реци побогу.Стварно сте висе постали не само досадни вец и напорни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуз

26.10.2022 19:06

Која црна копија гдје су вама Цеца и Змај? Ни Давор вам није био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоле

26.10.2022 19:34

Свака част Јелена.Одважна,храбра,поштена само тако и настави.Успјећеш ,јер народ и Бог су уз тебе. Власт је на скуп довукла народ и своје квази пријатеље који су се добро окористили из буџета,као што је господин Емир,који ме је тотално разочарао. Дичити се са Змајем из Шипова- човеком који има" добру"дијагнозу је више него јадно.Јафно,тужно и жалосно Дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

26.10.2022 19:42

А ста сте ви показали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за аааааа

26.10.2022 20:49

Показали су како се бори за правду и право сваког цовјека,ал назалост то поједини неце да виде,види се да сте покорни слуга

Name

11903

27.10.2022 04:18

Показали су нешто што би и ћорав видио, јер би осјетио другим чулима, а ето окатима промакне.

Name

Јелена....

26.10.2022 20:16

.....ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИЦА.....нецес бурле овај пут...нецес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро

26.10.2022 20:17

Немозе Додику изгледа нико ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајка

26.10.2022 20:28

Ма ми Јецо на скуп вас идемо са поносом и осмјехом а не са страхом као црвена секта. Они су дно дна досло им је вријеме да иду гдје су и заслузили бандити црвени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

26.10.2022 20:52

Неће секташи отићи без тешких уличних нереда. Навикло је то красти и манипулисати народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

27.10.2022 04:50

А где да иду кад је Додик побједник!?? Жељка растурила Шарова, Снсд најјачи у Бих!???

Name

Бојан

26.10.2022 20:59

Наса предсједница. Бог јој дао здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плаћени путни трошкови

26.10.2022 21:29

За све запослене у јавним предузећима су незаконито исплаћени путни трошкови и дневнице за пут у Бања луку + сендвићи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

27.10.2022 03:45

Ко може кога натјерати да ради нешто против самог себе и против своје воље. Скуп је показао да су СНСД и Додик у РС најмоћнији и да је већина народа на њиховој страни. Та прича о уцјењивању и морању то је пљашу! Ко је хтио доћи он је дошао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мпк1982

27.10.2022 06:31

За искрено. Мајмуне 70 посто их је досло сто је морало. Знас ти то добро само се правис. или се неправис мозда си стварно малоуман. Све црвени покрадосе и раселисе нас горе него турци,аустроугари и свабе заједно

Name

ето

27.10.2022 06:25

Сви у РС би гласали за Вукановица,али ето ствар кваре ови запослени у јавном сектору,морају гласати за ове на власти Инаце су дусом за Вукана и Борена.Хајде бре идите с том прицом мало до неког киндергартена. Уз то овај митинг је јако погодио Вукана,јос од када је најављен.Вјероватно зато сто је он у опозицији задузен за митинге.Па ниси најјаци у РС у митинговању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

27.10.2022 09:42

Ова власт је заробила институције, и у потпуности их приватизовала,све моралне вриједности уништила, омладину отјерала у иностранство, покрала и уништила предузећа у процесу пљаћкашке приватизације, а раднике оставила без посла, осиромашила властити народ, и од њега направила бијело робље!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурсаћ

27.10.2022 16:43

Да видимо сад Јелена ста цес ти народу доказати ако ово дозволите и не подигнете народ испред ЦИКА да тразите поновно гласање али електронским путем овај пут онда сте ви највеци издајници свог народа ако то не уцините

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.10.2022 20:18

ХВАЛА ОПОЗИЦИЈИ ЗА ВЕЛИКО ЗАЛАГАЊЕ. АЛИ ВЕЛИКО ЗЛО ЈЕ НА ДРУГОЈ СТРАНИ. МНОГИ СУ ЧЕКАЛИ ОВЕ ИЗБОРЕ. САДА ИДУ У ЊЕМАЧКУ МОЈА ДВА ИНЖИЊЕРА И ЈА СА ЊИМА, КАО ПЕНЗИОНЕР. НЕЋУ ОВДЈЕ ДА МЕ ХРАНЕ И ДА ТАЈ ПДВ ИДЕ ОВИМ ЛОПОВИМА. ПРОКЛЕЋУ ИМ 15 КОЉЕНА. ДОДИКОВА ДИЈЕЦА И 6 УНУЧАДИ СУ СА ЊИМ. ЈА 1.946 И НЕМАМ ЈОШ УНУЧЕТА. МЛАДИ НЕМОГУ ЖИВИЈЕТИ НИ САМИ ОД ПЛАТА. А ДИЈЕЦУ У ОВОМ ДРУШТВУ ЧЕКА ЗЛО, АКО ОПИЗИЦИЈА НЕ ПРОМИЈЕНИ СТАЊЕ. АЛИ СА ОВИМ ГЛАСАЧИМА, СУДСТВУ, ЦИКУ, НЕМА СРЕЋЕ

ОДГОВОРИТЕ