Умро најпрљавији човек на свету - није се купао 60 година!

Ирански пустињак, који је добио надимак "најпрљавији човјек на свијету" јер се није туширао више од пола века, умро је природном смрћу у 94. години, објавили су државни медији, а преноси Тхе Гуардиан.

Занимљивости 26.10.2022 | 15:24
Умро најпрљавији човек на свету - није се купао 60 година!

Новинска агенција Ирна извијестила је како је "Амоу Хаји", што је назив од миља за старију особу, умро у недјељу у селу Дејгах у јужној иранској покрајини Фарс.

Амоу Хаји живио је у колиби прекривен чађом, а није се окупао водом или сапуном више од 60 година. Мјештани кажу како је у младости доживио "емоционалне неуспјехе" због којих се једноставно одбијао прати.

Хаји је јео месо убијених животиња с цесте, пушио лулу напуњену животињским изметом, а није се прао јер је вјеровао да ће се "због чистоће разболити".

Мјештани су га ипак прије неколико мјесеци успјели наговорити да се први пут опере. Након његове смрти, нови неслужбени рекорд могао би наслиједити Индијац који се такође није купао велики дио свога живота.

Каиласх “Калау” Сингх, који живи у селу изван светог града Варанасија, није се опрао више од 30 година.

- Он умјесто воде користи ‘ватрену купку‘. Сваке вечери пали ватру, пуши марихуану и стоји на нози молећи се богу Шиви. Својевремено је рекао како ‘ватрена купка‘ помаже убити све клице и инфекције у тијелу - објавио је 2009. Хиндустан Тимес.

(Јутарњи.хр Фото: АФП)

Коментари / 0

Оставите коментар