Моззарт уз одбојкашку породицу Борац

Мушки и женски клуб из Бањалуке добили новог спонзора

Република Српска 25.10.2022 | 19:31
Моззарт уз одбојкашку породицу Борац

Талентовани и успјешни играчи и играчице мушког и женског одбојкашког клуба Борац добили су појачање. Уз њих је стао нови спонзор, компанија Моззарт. И један и други тим игра Премијер лигу БиХ, а уз ову подршку желе да постану шампиони. 

-Захваљујем се компанији Моззарт што су препознали наш рад и једну здраву спортску причу. Момци и дјевојке вриједно тренирају и такмиче се, али се и друже и навијају једни за друге на утакмицама. Сматрамо да су то вриједности које требамо заједнички промовисати. Срећни смо што сада уз себе имамо оваквог спонзора и надамо се новим успјесима и наставку сарадње- каже Александар Дакић, предсједник ОК Борац.

Мушки састав гаји традицију дужу од двије деценије. За то вријеме остварили су бројне успјехе и изњедрили играче регионалних и европских клубова. Играли су финала Купа РС и Купа БиХ, а највећи успјех им је освојено треће мјесто у Премијер лиги БиХ, гдје их је бод дијелио од другопласираног.

Тренутно имају око 80 чланова, од којих је око 20 у првом тиму, а остали су омладинци- што је највећи број младих одбојкаша у Борцу од оснивања. Њихови пионири играју на турнирима, а кадети и јуниори Кадетску лигу РС гдје су се у задње двије године пласирали на завршне турнире РС и БИХ међу четири најбоље екипе на оба нивоа.

Сениори су први на табели Премијер лиге БиХ након три одиграна кола у овој сезони. Први тим сутра у дворани Борик очекује утакмица полуфинала Купа РС против ОК Младост из Брчког, па се надају проласку у финале у новој опреми из Моззарта. 
Побједама, уз подршку новог спонзора, надају се и одбојкашице ЖОК Борац. Раније су се такмичиле као посебна селекција у заједничкој одбојкашкој породици Борца, а протекле двије године имају свој клуб.

За кратко вријеме ове талентоване дјевојке оствариле су велике успјехе и то са скромним финансијама клуба. У 2018. години, када су почеле да се такмиче, играле су Другу лигу РС, а већ идуће ушле су у Прву лигу. Прошле године постале су првакиње РС и пласирале се у Премијер лигу БИХ. Ове сезоне циљ им је опстанак у највишем нивоу такмичења у држави, те да ојачају своје редове и у наредном периоду дођу до нових побједа.

Тренутно имају чак 170 играчица, међу којима је око 150 омладинки. Њихове јуниорке и кадеткиње се такмиче на турнирима, а пионирке у Пионирској лигу РС. Жеља им је да напредују и крену стопама старијих колегиница из првог тима. 
Клубу подршку у раду пружа Град Бања Лука, ресорно Министарство, поједини спонзори, а сада је уз одбојкашку породицу Борца стала и компанија Моззарт. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар