Бањалука поново без нацрта ребалнса буџета

Одржана је сједница Скупштине града Бањалука, на којој су одборници расправљали о 55 тачака дневног реда. Пред одборницима се није нашао нацрт ребаланса буџета, за који Станивуковић тврди да је неопходан.

Република Српска 25.10.2022 | 17:34
Бањалука поново без нацрта ребалнса буџета

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, упозорио је да без ребаланса буџета може доћи до ситуације да Центар за социјални рад остане без средстава за плате, као и других проблема у функционисању самог града.

„Зашто на овој сједници још увијек нема нацрта ребаланса буџета? Шта је нацрт? Па то није обавезујући документ. Нацрт је одређени темељ на основу кога ви долазите до приједлога. Ми када имамо нацрт, који треба да имамо у октобру, можемо доћи до нацрта у новембру или децембру. Ми смо на овај начин, одлуком Скупштине града, њиховом жељом и неодговорношћу, дошли у такву ситуацију да ли ћемо уопште имати ребаланс који износи 30 милиона КМ више, које треба да расподијелимо на најбоље пројекте са једне стране, али и да покријемо одређене ствари у буџету“, каже Станивуковић.

На сједници Скупштине једна од главних тема поново су регулациони планови.

Младен Илић, предсједник скупштине града, коментаришући одлуку Уставног суда којом је оспорен Регулациони план центра града, каже да је потребно пронаћи рјешење. 

„Ми имамо судску одлуку која је поништила све те ствари, што значи огроман трошак за град Бањалуку. Ја сам у том моменту на једној од сједница тражио да град Бањалука мора обавити разговоре са овим инвеститорима. То су људи који данас граде зграду или комплекс овдје, који сутра или прекосутра треба да функционишу у граду. Милслим да никоме није у интересу да инвеститори буду у лошим односима са градом. Мислим да је важно да се са тим људима разговара. Ми често када кажемо изградња, помислимо само на финални производ, да ли је то зграда, мост или саобраћајница, али морамо бити свјесни да су то људи који запошљавају један озбиљан број људи“, сматра Илић.

„За вријеме сваке гарнитуре локалне власти имали сте људе који су причали о бетонизацији и скупштина не може створити амбијент у коме се блокира изградња“, закључио је Илић.

(БН Фото: БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

МеНАГЕР

25.10.2022 15:55

Ма пусти данас ребаланс пробај сутра Данас су сви мислима у парку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.10.2022 16:49

Илићу, ви што вас рже на ланцу сте највећа штета или боље рећи катастрофа за Бања Луку и за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2022 18:33

Ма ста ми наприца

Name

Ех

25.10.2022 17:31

Стаси оцекивао од ДЕБИЛА Илица Топица и других као стосу они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.10.2022 18:18

Илићу фук..о докле мислиш блокирати ребаланс будзета града то ти Додик не да ... пошто град не може тако да функционише тражите опозив Градоначелника да се то једном већ ријеши ... идиоте треба градити мост у Чесми да се ријеши градска гужва Борика ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

25.10.2022 19:36

Не мозе Додикова пудлица ниста без газде

Name

Инг

25.10.2022 18:46

Драско ако волис БЛ поново на изборе, ово не води ницему а и твоји у администрацији богами гори него претходници. Цисти то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

26.10.2022 13:52

А можда он није ништа бољи од СНСД банде. Само галама и шминкање града, а тајкун и даље коло воде.

Name

ОО7

26.10.2022 12:58

Гдне су год контра странке у власти,народ пати.

ОДГОВОРИТЕ