Брутална крађа довешће нас до понављања избора

- Главна карактеристика утврђивања прелиминарних резултата, јуче од стране ЦИК БиХ, јесте да резултати избора за предсједника Републике Српске нису утврђени. То је доказ да је ПДП заједно са колегама из опозиције, био потпуно у праву и да смо врло конкретно и садржајно указали на све незаконитости и ситуације са којима су се актери избора сретали на терену.

Република Српска 23.10.2022 | 17:32
Брутална крађа довешће нас до понављања избора

Ово је казао потпрдсјендик ПДП Игор Црнадак.

Он наглашава да су врло прецизно указали да избори за предсједника Републике Српске нису проведени по закону, нису били фер, нису били слободни и демократски, те да се 2. октобра десила велика, организована изборна крађа.

Црнадак је, на данашњој конференцији за медије, навео да информације које долазе са новог бројања јасно указују да су неслагања огромна: 

- Нећу да говорим о бројевиа, јер то треба да саопшти ЦИК када заврши бројање, али све говори о томе да се ради о хиљадама гласова који су украдени од Јелене Тривић и стављени на конто Милорада Додика – навео је Црнадак. 

Истакао је да није само бројање гласова оно што одређује изборни процес: 

- Мора се довести до краја све оно што је пратило гласање 2. октобра и било саставни дио велике крађе. Ту се ради о масовном гласању наводно слијепих, односно њихових помагача, ади се о гласању у туђе име, протјеривању посматрача, поништавању гласова једног кандидата.

Потребно је сагледати и оно што се дешавало и прије избора, ситуацију са фиктивним кандидатима, који су били у служби режима, да СНСД обезбиједи на преко 80% бирачким мјеста потпуну доминацију и контролу над бирачким одборима. Такође, на преко 90% утврђених неслагања приликом поновног бројања, показало се да је ишло у корист Додику, а на штету Јелене Тривић – рекао је Црнадак. 

Он је рекао да се ова ситуација неће моћи другачије завршити него понављањем избора за предсједника Републике Српске: 

- Такође, очигледно је да је и на другим нивоима дошло до масовне крађе гласова. Наш правни тим ради на приговорима и за друга три нивоа власти и тражити да се утврди све.

Мораће се извршити графолошко вјештачење листића, колико је било случајева гласања у туђе име, гдје су „гласали“ мртви, гдје су „гласали“ људи који нису били овдје 2. октобра, односно мора се приступити поређењу потписа на документима са потписима са гласања. Немогуће је да имате 95%, 96% и тако даље, излазност на појединим бирачким мјестима – каже Црнадак. 

Истакао је да ће ПДП наставити правну борбу у два правца, према надлежним тужилаштвима и према ЦИК-у. 

Говорећи о најављеном скупу СНСД-а, Црнадак је апеловао на мир. 

- Послушајте људе на улици, пулс народа у сваком могућем смислу, послушајте предсједника Србије, послушајте здрав разум. Сукоба не смије бити. Ми смо с правом забринути, јер о сукобима није причао ни ПДП, ни СДС, ни Вукан, ни било који појединац из наших структура или неки наш симпатизер.

Највише су о сукобима говорили Додик, Чавић, Јеринић и остали. Овакво дизање температуре, ратни покличи на видео споту којим позивају народ, довели су до тога да се појављују ликови попут Змаја од Шипова, Тривића из Уније послодаваца који хоће да иду оружјем на лидере опозиције. Спустите лопту, немојте ово радити – поручио је Црнадак. 

Он је истакао да свако има право да се окупља, протестује, да тражи оно што мисли да треба: 

- Али нико нема право да угрожава народ и безбједност. Ми смо имали два скупа на који су дошли слободни људи, гдје нико није натјеран да дође и прошли су мирно. У уторак ће овдје бити хиљаде и хиљаде натјераних и уцијењених људи. Такође, шта је порука тог скупа? Захтјеви могу бити: „Тражимо да се не утврди истина“, „Тражимо да не одузимате наше покрадене гласове“...

Па то се никада нигдје није десило, то ће се изучавати. Имамо на дјелу и страшну злоупотребу великана наше историје. Нису потомци Лазара, Милоша, Карађорђа, војводе Мишића, мајора Тепића само чланови СНСД. Није у уторак одбрана Републике Српске, од кога се брани? То је одбрана покрадених гласова, Милорада Додика и режима да по сваку цијену, чак и нередима ако треба остану на власти. А дошао је крај – поручио је Црнадак. 

(БН Фото:БН)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

БЛ

23.10.2022 15:44

Коце хапсити оне који су наредили крадју и оне којисује спровели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина о додику

23.10.2022 16:29

Знајући да це приватизација 1996. донети развој и напредак Реп Српске, западне земље су настојале да то по сваку цену спрече, тај задатак је очито био поверен енглеској амбасади. Због немогућности да се концепт приватизације промени путем пружања стручних и консултантских услуга кренуло се другим путем, опробаним методом који је на толико места у свету дао пожељан резултат, па засто не би и овде. Тражен је и пронађен ослонац на домаће снаге. По већ опробаном методу снага је у горем, у оном који је политички слабији, који има мањи изгледа за политичку победу. Што су изгледи за победу мањи а, уколико се ипак доведе на власт, захвалност је потпунија. То странци добро знају. Одатле и толика упорност да се коалиција Слога састављена од странака безначајне снаге (крајње пролазности) доведе на власт. У оквиру коалиције поново се пуно тежисте ставља на политички најслабијег. И поново, по ко зна који пут, потврда истине да онај ко је најслабији зели горе не питајући за цену захваљивања. Представник странке са најмањом са најмањом политичком снагом (два посланика) на неколико месецина, упорно понавља како це први закон који ће укинути када постане председник владе бити Закон о приватизацији. И заиста, по познатом комунистичком, ко је ниста биће све, само када дође на власт. Од тада почињу патње овога народа. Руши се и уништава привреда, коју су толике генерације 50 година мукотрпно стварале, расте незапосленост, сиромаство, дугови, распродаје. И у томе се упорно истрајава. Иако се голим оком види да је приватизација 1997 само погрешан назив за пројекат уништења властите привреде, на томе се упорно истрајава. Приватизација се мора провести до краја не питајући за цену. Захвалност мора бити потпуна. Када је кренуо процес акционарске приватизације 1996-97 морао је да се нађе цовек који ће све то да сруши, и нађен је, пристао да да зарад своје политчке амбиције уништи привреду а на тај начин и народ

Name

Ре

23.10.2022 16:31

Ако сада прођу избори без санкција за крађу, онда ће тек настати проблеми.

Name

Реална могућност

23.10.2022 16:53

Ако су избори за друге нивое власти осим за предсједника РС прихваћени,а били су у корист кандидата СНСДа то може значити само једно,да огроман број чланова СНСДа није гласао за Додика.Разлог томе може бити да је и њима постао огромно оптерећење и да би хтјели наставити даље без њега.Он је онда помоћу њему лојалних чланова бирачких одбора покрао изборе

Name

#рефрен

23.10.2022 17:38

Додик' десном руком испрузио палац, станте брацо нисам криминалац..

Name

Динко

23.10.2022 18:53

Ти црнадак прави глупостима понављања гласања јер ти мораш своју гузицу да намирис негледас на бједу

Name

Борац

23.10.2022 19:12

Само нове изборе. Прво лопове похапсити и забранити лоповским странкама да уцествују на изборима.

Name

Браво

23.10.2022 15:54

Све тачно и у брк. Лопов покушава свадјом народа да сацува фотељу. Он не може поднијети да Зељка иде у Предсједништво а он нигдје ( можда у затвор) једино. Сад се види да Он нема никакву подршку народа РС док Партија има али не велику. Кад од 50% изашлих имаш 34% то је ништа и то га боли такодје. Крај је ту и то је једино сада сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

23.10.2022 16:05

Теби 34% ништа а ПДП -ових 10% је много, а + још СДС и Вукановић јбг опет мање од тих 34%. Има разних коментара

Name

Петар

23.10.2022 16:07

Коњу с шта ћемо од оних изашлих 50% има 10% као партија а хоће да има предсједника није ни то реално

Name

Дјура

23.10.2022 16:18

Па ви нисте нормални хахаааа

Name

Подрска

23.10.2022 16:44

Бране,борите се за правду до краја, није крадја била ,само за пресједника, него за све нивое власти, али гдје се правда доказује кад је све поткупљено

Name

Петар

23.10.2022 15:58

То рече особа од двије хиљаде гласова и блати хиљду пута боље од себе Срам да буде БН да овакве протуве подрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2022 18:01

Да је добио само пар гласова то не мијења сустину да је цовјек изрекао ИСТИНУ ,а то је да су ИЗБОРИ ПОКРАДЕНИ од стране комитета .

Name

Томо

23.10.2022 15:58

Како те,човјече,више није срамота.Бар прегледај снимке из изборне ноћи...био си као жалосна сова јер си био свјестан свега.Е,после си добио друге наредбе,и давиш нас с једним те истим данима,а ево СНСД има преко 250.000 гласова.Пусти нас да недељу бар проведемо без твог лапрдања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2022 18:02

Није лако цитати истину. Удари у лице ко цекиц .

Name

Баја велики

23.10.2022 15:59

Моје бисаге су пуне ко ономад слобине ал незнам дал че ме прихватити онај владимир кад се Срби дозову памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Утули

23.10.2022 15:59

Утули више, доста те!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало

23.10.2022 16:05

Су се избрукали 2018. па сад урличу послије избора! Која багра руси Додика владаце он јос 20 година…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро ...

23.10.2022 19:03

Води га кући нека ти влада ако га волиш ...два идиота и лопова мрш ...

Name

Несо Борик БЛ

23.10.2022 16:12

Лопино па ви сте сукобе хтјели у ноци избора....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин69

23.10.2022 16:18

Море ви лазете па и сами мислите да је истина. Ја сам мислио да нико не мозе лагати висе од Миле, ал ви сте све превазисли. Ста све јос нецете измислити!? Мислим да Саровиц, Бореновиц и Црнадак треба да поднесу оставле, а да кормило преузму Јелена Тривиц, Драско Станивуковиц и Небојса Вукановиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико као он.

23.10.2022 16:22

Па шта мислиш,да ће се догодити,ако се понове избори,што се никад неће догодити.Па неко ко те није волео јуче неће ни данас.Где ти је памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бру

23.10.2022 16:28

Цавиц и додик срусили војску рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уторак

23.10.2022 16:30

Ја сам у Бањалуци. Слазем се да се похапсе сви који су мешетарили са гласовима. Али исто тако кажем да се поштује да је и без те крадје он освојио више гласова, много више и то показује и бројање. Што не кажеш колико је тих мртвих што су гласали? Намјерно не говориш јер знаш да то све заједно не мијења резултат ни близу. Зато ћу доћи јер је закон јасан: избори се поништавају ако су неправилности могле утицати на резултат! Ви знате да нису могле, а опет хоћете да поништите изборе. Због тога је ово заиста одбрана воље већине народа коју ви хоћете да спријечите иако сте ИЗГУБИЛИ ИЗБОРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

23.10.2022 18:12

Уторак грдно се варате, кад се гласа за оне који краду и ти гласачи су исто толико лопови, истина и и ни једна друго није. Све лопове у затвор.

Name

11903

23.10.2022 18:23

Избори се поништавају и ако се пронађу фалсификовани листићи у врећама, за сад су пронађени у Братунцу и Шековићима примијећени голим оком. Још кад крену графолошка вјештачења ко зна на шта ће ово све изаћи? Теби наравно сву срећу желим у одбрани крађе и пљачке.

Name

4д за11903

23.10.2022 18:52

Друже јели теби јасно да ако не утиче на коначне резултате нема понављања,ало момак чуј Шековићи,и ту мислиш да због тога се избори пониште,21 век је за све само бн у 19 ом

Name

Реприза

23.10.2022 19:10

Попунили сте листиће од гласача који нису изашли и ти су листићи регуларни то нико не може доказати нити жели, то вам је ИМТ на тендерима ко зна колико је Баја узео нико само видиш да има ...

Name

ре Нада

24.10.2022 06:39

Прочитај још једном свој коментар.Жено,ти би нама забранила да гласамо за кога ми желимо тј.одредила би нам за кога смијемо гласати.Типичан став опозиције.

Name

Миле

23.10.2022 16:33

Црнадак, не слуђуј више овај народ, досадио си и богу и народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милу

23.10.2022 18:50

И Додик заједно с тобом досадили и Богу и народу..,и живима и мртвима.

Name

Јокан

23.10.2022 16:35

Наравно, када ЦИК прими Мито од 50 Милиона Марака да би Миле побједио , и ја ба отварао вреце и преправљао резултате. Настимао би све у боцу да стима кад би ми било понудјено пар милиона. Ста је СНСД и Мили дати 50 Милиона Марака, када це он за сљедеце 4 године узети 500 Милиона марака. Даце Миле и 100 Милиона Марака , само да узме 500 Милиона. Није нико луд. ДОбит це и Сцхмит и Сцхолз и сви остали свој удио. Ста се цудите. Босна и Херцеговина и јесте ту за западњаке из Њемацке , Италије, Француске, Аустрије и други земаља као сто је и УСА, и УК, да би прали паре и зарадјивали. На корупцији и утаји то лаксе иде , него се народу правдати у Њемацкој Италији или некој другој западној земљи. Лаксе је на Балкану у дзеп стрпати пар милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јокан

23.10.2022 18:20

Знам ја ко се крије иза јокана немој тако пр..Е

Name

Мира

23.10.2022 16:36

Што је баби мило то јој се и снило. Интересантно како ниоткуд испадају ови ликови што су подбацили у сваком смислу по броју гласача и они неком држе лекције умјесто да оду из политике и препусте државу онима које је народ и овај пут демократски изабрао

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мира

23.10.2022 21:10

Ко је демократски изабрао будало! Ти зовеш у додикистану да постоји демократија.

Name

Дарко

23.10.2022 16:52

Знаци била краља.. пре пар дана стеизјавили није бито колико је ако јеи један глас украден ти је крадја. Рекли сте немозе се неко малу убити него само убити или мало украде него крадја је крађа..па ето по теби бореновицу 10 посто је крадје било за јелену и то значи да је то крађа и да треба правно гонити све до самог врха.....цитирам опозицију која каже нецени о бројевима украдених гласова јеси један глас је крадја и неко мора одговарати а сад си призна д аје 10 посто гласова украдено у корист јелене ..нема нам друге него сви у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линуx

23.10.2022 17:00

Ништа ново код Србадије. Прочитајте Дангу и Вођу од Домановића и све ће вам бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

23.10.2022 17:26

Само поништити изборе на свим нивоима и расписати Нове и то је једино исправно јер је брутално покрадена изборна воља грађана БиХ! Не заваравајте се да се крадја догодила само за предсједника РС, СВЕ ЈЕ ПОКРАДЕНО и неко МОРА ОДГОВАРАТИ! Како мислите да се формира власт коју народ није бирао? Зар није симптоматицно сто мафија зури, губи стрпљење, "брине за будзет".... Ако ово овако продје, одговорност це сносити ЦИК, тузиластво БиХ, странци као сауцесници !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2022 18:35

Ух,ти све оптужи,а нећеш да прочиташ резултате гласања- 255.000 гласова освојио СНСД.Највише у цијелој БиХ...зар то није за наклон?Нећемо се играти школице.

Name

Никад

23.10.2022 19:00

Избори су постено одрадени. Мање неправилности су нормалне. Ако има гдје вецих проблема ту се мозе понистити али комплетни за предсједника не долази у обзир. Неце нама запад кројити политику. Они нам зеле само нестанак.

Name

За никад

23.10.2022 19:10

Глупане,нас је запад и створио,и признао,и да није запада цесто би нам гyза била празна,Лондонска берза,није у Москви

Name

&&**

23.10.2022 19:22

САД СЕ ВЛАДАЈУЦИ СЈЕТИЛИ ЗАПАДА А КАДА ЈЕ ТРЕБАЛО РУСИТИ ПОПЛАСЕНА ИЉУДЕ ИЗ СДС-а ОНДА СЕ НИСТЕ ОГЛАСАВАЛИ. ИЗВРСИЛИ СТЕ ИЗБОРНУ КРАДЈУ НЕ САМО ОВОГ ПУТА ВЈЕРОВАТНО У СВИМ ДОСАДАСЊИМ ИЗБОРОМА ПА БИ САДА ОКРИВИЛИ НЕКОГ ДРУГОГ .СВЕ ЈЕ ТО СВОЈСТВЕНО САМО ЦЛАНОВИМА СНСД-А ИЊИХОВИМ САРАДНИЦИМА

Name

Горан

23.10.2022 17:36

Ми смо с правом забринути ... реце овај ... Е па друзе имас итекако разлога да будес забринут... Кривицна ти негине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схмит

23.10.2022 17:45

Ништа то битно не мења , пар хиљада гласова украдених или не , је ништа према разлици од тридесет хиљада гласова .

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

23.10.2022 18:09

Да није било крадје и Несиц би имао висе гласова од Главоње

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

23.10.2022 19:22

Па забога Срби!!! Купите Милораду Саргију, и нека пјева омиљене пјесме, а да висе не води политику!!! Наравно уз пратњу својих сарадника ,!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган..ст

23.10.2022 20:02

Ја хоћу свој сендвиц...у уторак немам ста јести..и два пива...молим секту да ми обезбеди..незапослени борац прве категорије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2022 20:09

Тебе це твоја пакост појести и неце ти требати ниста.

Name

Бања Лука

23.10.2022 20:44

Уништена привреда РС, дужничко ропство!!! Ни хљеба неби имали да није увоза!!! Е то је РС. Ништа не производимо да би могли преживјети, увозимо и што ми производимо. Без економске стабилности и производње нема опстанка!!!! Фарме уништене, фабрике и итд...... Пољопривредни произвођач неможе продати и извести и оно што произведе!!!! Јели то борба за народ и опстанак РС.???????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

23.10.2022 20:48

Иги, проваљен си, лапрдаш уобичајено, од тебе никад нисмо имали ама баш никакве користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

23.10.2022 20:49

Бијељцани , дали ви знате ста знаци брутална крада, ако сте толико глупи онда вјерујте Црнадку, па људи у његовим оцина види се да он само воли крадју, то вам је сведски лопов, ја га немогу висе ни да слусам ни да га гледам

ОДГОВОРИТЕ
Name

мини

23.10.2022 20:56

Пресмијесни сте. Вријеме је да нестанете из насих живота

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.10.2022 22:41

Не треба поновит изборе, треба понистит уцесце оних који су крали гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобра

23.10.2022 22:42

Динко дебилу црвени сектаски у уторак те цека сендвиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

24.10.2022 03:43

Веома популаран способан и вазан политицар који ни директни мандат посланика не мозе да освоји вец преко неке компезационе листе се увукао у скупстину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мора се

24.10.2022 07:18

Засто сипа не хапси оне који су уцествовали у крадји И фалсификовању то су озбиљне ствари у демократском друству. Народна воља се мора постовати каква год била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

24.10.2022 16:28

Нема понављања избира а одговорне за фалсификоване листице процесуирати да се слицно не понови

ОДГОВОРИТЕ