Меланија Трамп у друштву са Хилари Клинтон

Бивша прва дама САД и супруга Доналда Трамп истакла је на Твитеру да је почаствована што ће подржати акцију изградње споменика који ће служити као трајно надахнуће женама и будућим лидеркама, преноси "Си-би-ес њуз".

Свијет 20.10.2022 | 21:12
Меланија Трамп у друштву са Хилари Клинтон

Како је наведено на званичном сајту, мисија односно циљ поменуте Фондације је следећи: "Постављање националног споменика у Вашингтону у знак сећања на борбу жена за право гласа и одавање почасти пионирима раног америчког покрета за равноправност жена".

Фондација је основана 2018. У децембру 2020. Конгрес је усвојио јавни закон 116–217, којим је дозвољења изградња споменика у знак сећања на покрет за право гласа жена и доношење 19. амандмана на Устав, који је женама дао право гласа, наводи се у тексту тог закона.

Ова фондација сарађује са Службом националних паркова, заједно са другим националним комитетима, како би помогла пројектовање, финансирање и постављање споменика. Према њеној статистици, мање од пет одсто споменика на отвореном у Сједињеним Државама подигнуто је у част жена.

Национални споменик права гласа за жене требало би да буде постављен у лето 2027. године. Председавајућа кампање је и извршна директорка фондације Ана Лејмон.

Јасно је зашто је Меланија позвана да се придружи изузетно значајној акцији. Према историјском редоследу, она је једна од четири последње прве даме Америке. Рачунајући и Џил Бајден, однос Републиканске и Демократке партије у председавајућем одбору је 3: 2.

Док је била прва дама САД, Меланију Трамп пратиле су бројне критике, многи су је потцењивали па чак и понижавали тврдећи да није достојна те улоге о чему је и она сама причала у више интервјуа. А онда дође моменат попут овог када је јасно да јој тај статус једноставно нико не може одузети.

Бивши председник САД Доналд Трамп сведочио је под заклетвом по оптужбама за силовање које је против њега поднела списатељица И. Џин Керол. Негирао је све оптужбе, преноси Ројтерс.

Јучерашње сведочење је уследило недељу дана након што је савезни судија одбио Трампову молбу да се поступак одложи. Керол тврди да је пријатељски сусрет са Трампом у бутику Бергдорф Гудман 1995. или 1996. године постао насилан када ју је милијардер гурнуо уза зид у кабини за пресвлачење, откопчао панталоне и силовао је. Трампов адвокат, Алина Хаба изјавила је након сведочења да је Трамп задовољан јер је имао прилику да поново докаже истину.

- Овај случај није ништа друго до политичка превара попут многих других на дугачкој листи лова на вештице против Доналда Трампа - рекла је Хаба. Трамп је раније изјавио је да Керол „није његов тип“.

- Рећи ћу с великим поштовањем. Под један, она није мој тип. Под два, то се није десило - рекао је Трамп у интервјуу за лист Хилл. Керол је саопштила да планира да тужи Трампа и због злостављања и наношења душевног бола.

Током предизборне кампање 2016. године више од 10 жена је оптужило Трампа за неприкладно понашање ранијих година. Он је негирао све те наводе и рекао да те жене лажу, подсећа британска агенција.

Трамп који најављује кандидатуру за 2024. суочава се и са бројним другим оптужбама. Подсетимо, државна тужитељица Њујорка Летиција Џејмс поднела је 21. септембра ове године тужбу против бившег председника Америке, троје његове деце и руководиоце у његовој компанији да манипулишу имовином и проценама имовине како би обманули банке, брокере осигурања и пореску управу.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пеца

21.10.2022 08:58

Те зене су заслузиле споменик од свих зена свијета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2022 08:23

Прво обамина зена је родјена ко мускарац односно није ни зена, друго хилари је зло, а и остале су каракондзуле, са изузетком Меланије.

Name

Орегон

21.10.2022 10:40

Меланија Трамп говори четири језика: словеначки, француски, њемачки и енглески. Она је гламурозна и потпуно посвећена свом супругу и његовом успјеху. Једна обична словенка која никада није никога увриједила за разлику од Хилари Клинтон, која је ЗЛО!

ОДГОВОРИТЕ