Ко је насљедник: Џонсон планира да се опет кандидује

Британска премијерка Лиз Трас најавила је данас оставку након 45 дана на власти, а једно од имена које се помиње као могуц́и насљедник је бивши премијер Борис Џонсон, преноси Скај њуз. "То је име које чујем као неко ко би могао да премости подјелу због дубине унутрашњег сукоба између различитих табора", рекао је њихов политички уредник Сем Коутс.

Свијет 20.10.2022 | 17:23
Ко је насљедник: Џонсон планира да се опет кандидује

Многи конзервативци се слажу да би то могао бити одговор на тренутну кризу, али неки тврде да то представља велики изазов у ​​очима јавности. Подсетимо, Трас је почетком септембра постала премијерка, а за политички опстанак се бори откако је њен министар финансија Кваси Квартенг 23. септембра најавио "мини-буџет" са великим смањењем пореза, што је уздрмало финансијска тржишта.

Након те објаве, трошкови задуживања у Великој Британији су порасли, угрожавајуц́и тржиште некретнина и додатно погоршавајуц́и трошкове живота. Трус је имао најгори рејтинг од свих британских лидера у посљедњих неколико деценија.

Она је одустала од вец́ине свог најављеног политичког програма и остала без министра унутрашњих послова у сриједу, недељу дана након што је смијенила министра финансија. Конзервативни посланици су се јуче отворено сукобили у парламенту, након неуспелог гласања о фракингу, који су неки видјели као гласање о повјерењу њеној влади.

(МОНДО   Фото: ТWИТТЕР/РИЦХАРД WХЕЕЛЕР/ЦЛИЦКСБОX/СХУТТЕРСТОЦК)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛ

20.10.2022 16:35

То жућо легендо,ниста без тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.10.2022 18:19

А ја будала мајко мила Воду вари воду лади оно вода па вода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1

20.10.2022 20:28

Погледајте порјекло Бориса , слусам висе Енглеза да неце висе Турцина , Ето зато је то , Халајмахнет не замјерите!!!

ОДГОВОРИТЕ