Оперативна акција „Wеб“ – претреси на осам локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у склопу оперативне акције „Wеб“, на подручју Сарајева, Тузле, Брчког и Лукавца започели претресе стамбених и пословних објеката и покретних ствари на осам локација.

Босна и Херцеговина 18.10.2022 | 11:16
Оперативна акција „Wеб“ – претреси на осам локација

Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“, „Пореска утаја“ и „Подношење лажне пореске пријаве“, „Прање новца“, „Кривотворење или уништење пословних или трговачких књига или  исправа“, „Неовлашћена употреба туђе фирме“, „Обмана купаца“ и „Недозвољена трговина“ прописана Кривичним законом Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Претреси се врше по налозима Основног суда Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Тузланског кантона и Полицијом Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Узимајући у обзир да су претреси у току, о коначном исходу јавност ће бити информисана накнадно, саопштено је из СИПЕ.

(БН Фото: Илустрација) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добојлија љути

18.10.2022 09:57

ЗАСТО ОВА СИПА ТО НЕ ПОЦНЕ ДА РАДИ КОД НАС РЕЦИМО У ДОБОЈУ Б.ЛУЦИ И ДРУГИМ ГРАДОВИМА ГДЈЕ МАФИЈА СА ВЛАСТИ УНИСТИ СВЕ СТО ПОД РУКУ ДОДЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

18.10.2022 10:48

Нека и они несто раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

18.10.2022 13:55

За акцију у Зворнику је људство СИПЕ малобројно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.10.2022 17:17

Ма почели би они и у Добоју али генерал се нешто љути.