Кина поздравља долазак страних фирми

Кина поздравља компаније из целог света да улажу у земљу и наставе да деле њене развојне дивиденде, јер је кинеска економија прешла са брзог раста на висококвалитетни развој, рекао је у понедељак високи званичник.

Свијет 18.10.2022 | 10:02
Кина поздравља долазак страних фирми

„Врата Кине ц́е се отворити шире“, рекао је Џао Ченсин, потпредседник Националне комисије за развој и реформе (НДРЦ) и члан руководец́е групе Комисије КПК, на конференцији за новинаре на маргинама текуц́ег 20. Националног конгреса КПК-а, најважнијег политичког догађаја у земљи ове године.

Образац развоја са двоструком циркулацијом, где унутрашње и спољно тржиште могу да ојачају једно друго и са домац́им тржиштем као главним ослонцем, не значи да Кина жели да се повуче од отварања или чак да тежи самодовољној економији, појаснио је Џао.

Кинески председник Си Ђинпинг, наводи Џао, изнова и изнова је наглашавао да је нови образац развоја отворена двојна циркулација која укључује и домац́е и страно тржиште, уместо затворене домац́е петље.

''Кинеска економија је дуго била дубоко интегрисана са глобалном економијом'', рекао је Џао. ''Домац́е и страно тржиште међусобно су зависни и међусобно се појачавају''.

Он је најавио да ће Кина додатно појачати напоре за подстицање страних инвестиција и да ц́е земља објавити и применити верзију Каталога охрабрених индустрија за стране инвестиције за 2022. годину, што ц́е додатно проширити обим подстицаних индустрија за стране инвестиције, преноси КМГ.

(БН Фото: КМГ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ехее

18.10.2022 09:01

Ето приликее за корумпиране политицаре и њихове прљаве приватнике тајкуне сигурнаа база прљавог капиталааа!!!! Братско партијски нема ста и кинези овамо најездаа са индијцима и русимааа па м8грантимаа бизнусссс бјелосвјетскии

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзеки цхан

18.10.2022 10:27

Пусти супље пице , него обецајте да нецете муцити брацу кинезе по кинеским градовима.

ОДГОВОРИТЕ