Кога ће Кељменди повући са собом директно у затвор!?

Наркоподземље је ових дана у страху од нових хапшења која су повезана са Скy апликацијом. Тужилаштво БиХ, након исказа наркодилера Елвиса Кељмендија, који је пристао на сарадњу с тужиоцима, већ увелико слаже мозаик и припрема нове активности.

Босна и Херцеговина 17.10.2022 | 19:01
Кога ће Кељменди повући са собом директно у затвор!?

Кељменди је одлучио пропјевати како би се спасио притвора, али и тешког судског процеса. Он је пуштен из Војковића да се брани са слободе, уз мјере забране, тачније забрану напуштања мјеста пребивалишта (кућни притвор).

У замјену за слободу, Кељменди је у три наврата тужиоцима дао имена особа с којима је радио, и то не само из крим-миљеа него и из полиције и бх. правосуђа.

То је и један од разлога зашто су појединци у паници, прије свега у полицијским агенцијама. Многи се припадници полиције сада интересирају за његов исказ, како би видјели о чему је говорио.

Међутим, Кељменди је, прије свега, "ошмекао" своје сараднике, ухапшеног Ајлина Ахмића и Анела Сејфовића. Њима је прије три дана продужен притвор за још три мјесеца, што је „Аваз“ и најавио. Након његовог исказа ухапшен је и Ади Нукић, такође члан ове групе.

Открио је Кељменди и имена осталих сарадника. Од Александра Николића, с којим је путем Скy апликације договарао послове, до Мирзе Гачанина, преко којег су увозили кокаин из Низоземске у БиХ.

Дао је и имена особа из полицијских и судско-тужилачких структура. Од ОБА-е, СИПА-е, до Тужилаштва БиХ. Без заштите, Кељмендијева група није могла увозити дрогу и продавати је. Одређене количине су чак стизале на паркинг једног познатог хотела.

Ово је, између осталог, недавно у Суду на рочишту споменуо и тужилац Џермин Пашић.

Он је казао да су у истрази дошли до сазнања која су их фрапирала, као што је повезаност појединих особа из правосудних институција и полиције, а које су чланове ове криминалне групе обавјештавале о истрази.

Тужилаштво БиХ Кељмендија, Ахмића и Сејфовића, који су користили Скy апликацију, сумњичи за увоз и продају хероина, кокаина, спида и марихуане из Албаније, Турске, Низоземске и Црне Горе. У питању су килограми, а на увозу и продаји зарадили су милионе. За исто се терети и Нукић.

Чланови ове групе, о чему је причао су и Драган Гајић и Влатко Блажевић, који су такође имали Скy апликацију.

Тужилаштво има и имена особа из Црне Горе које су сарађивале с Кељмендијем.

За сада се због саме истраге таје имена особа из правосуђа и полиције које су сарађивале с овом групом. Кељменди је, уствари, Тужилаштву само потврдио оно што су већ скоро па знали - да су чланове ове групе штитили појединци из правосуђа, а да су заузврат ти појединци имали велике новчане бенефите.

Но, како се Скy апликација све више распакује тако је све више умијешаних полицајаца и носилаца правосудних функција.

Падају полицајци, ухапшен судија, на радару тужиоци

Тужилаштво БиХ је до сада „уловило“ десетине полицајаца који су сарађивали с наркомафијом.

Клупко се почело одмотавати у акцији “Транспортер”, односно хапшењем Бојана Цвијетића, савјетника Драгана Мектића, бившег министра сигурности БиХ, који је код себе имао и повјерљиве податке ОСА-е.

Потом је ухапшен полицијски службеник МУП-а ХНК Мирослав Чалија, који се сумњичи да је сарадник Милана Матковића из Требиња.

Ухапшен је и Младен Милановић, припадник МУП-а Републике Српске, који је члан Цвијетићеве групе.

Недуго затим, након дешифрирања апликације Скy ухапшен је и гранични полицајац Владан Ковачевић. Недавно су лишени слободе и припадник Граничне полиције Милош Лукајић, као и шеф ОСА-е у Бањој Луци Роберт Радоњић због сумње да је криминалцима одавао тајне.

Осим њега, ухапшен је и Недељко Лубура, главни инспектор МУП-а Републике Српске.

Због веза с криминалцима и трговине наркотицима похапшени су и припадници Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ Милош Николић и Милош Поповац, речено је "Авазу".

Недавно је ухапшен и гранични полицајац Шабан Кудо, који се сумњичи да је помогао осумњиченима у акцији “Голуб”. Ради се о групи Блаженка Рашевића, који је, такође, шверцовао наркотике.

Прије три мјесеца је хапшен и судија из Бијељине Јован Савић, који је криминалцима дојављивао информације.

Посљедњи у низу су Фахрудин Гачановић, бивши припадник СИПА-е и актуелни припадник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, те Адис Прашовић, виши крим-инспектор МУП-а КС.

(Аваз  Фото:Аваз)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Берач цвијећа

17.10.2022 17:15

Овај Александар Николић је директна веза измедју Цвијетићевог клана и Кељмендија малог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сач ЗВОРНИК

17.10.2022 19:11

А КАЛАВРА Драган паук кад њега у ХАПС он је БАЈИН.. Шеф мафије у Зворнику ?

Name

Кока

17.10.2022 19:46

А гдје је Ратко Марковиц из Милица, екипа, ко њих стити

Name

Борац

17.10.2022 17:28

Јос само нека казе ко му је пасос издао у Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

17.10.2022 18:13

У ком ти свијету зивис изадји из рова ако си икад тамо и био па се распитај ко издаје лицна документа ! П.С јебо те висе Додик !

Name

Ре

17.10.2022 18:18

Борац Зворник је чист,ако се мало фолирам и пуно лажемо.

Name

Ре

18.10.2022 13:01

Зворник и Добој. Ха,ха,ха

Name

ВМР

17.10.2022 17:47

Безбједоносни сецтор БиХ је нула И испод нуле постоје информације И конкретни полицијски слузбеници којима је прецено смрцу а полицијске агенције гдје су упослени то опструисале И скривале сто је недопустиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

17.10.2022 18:13

А СТА ЈЕ СА НАМА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Соколац

17.10.2022 20:48

Падају за килограме а Сокоцани само на тоне раде.

Name

Ре

18.10.2022 04:52

100%

Name

Истина

17.10.2022 18:30

А муп рс је цвјецка :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамбургер

17.10.2022 19:06

Шта кажете Мектиц а !

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.10.2022 04:28

Како да се открију криминалци ако неко не сарађује с њима? Тај метод је јединствен у свијету. Друга је ствар кад се криминалац увуче у полицију и правосуђе. Е то нас разара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не постоји

18.10.2022 07:40

На свијету криминал ни мањих а не великих размјера без умрезености умјесаности и застите високопозиционираних из институција. Просто неизводљиво.

ОДГОВОРИТЕ