Социјалистичка модернизација под вођством КПК-а

Председник Кине Си Ђинпинг је истакао јединствене карактеристике и суштинске захтеве кинеске модернизације када је у недељу поднео извештај на отварању 20. Националног конгреса Комунистичке партије Кине (КПК) у Великој дворани народа у Пекингу.

Свијет 17.10.2022 | 12:51
Социјалистичка модернизација под вођством КПК-а

Напоменувши да је кинеска модернизација социјалистичка модернизација која се спроводи под вођством КПК, Си је рекао да она „садржи елементе који су заједнички за процесе модернизације свих земаља, али је више одређују карактеристике које су јединствене за кинески контекст“.

„Кинеска модернизација је модернизација огромне популације, заједничког просперитета за све, материјалног и културно-етичког напретка, хармоније између човечанства и природе и мирног развоја“, рекао је Си.

Што се тиче суштинских захтева, Си је рекао да су то „подржавање вођства КПК-а и социјализма са кинеским карактеристикама, тежња висококвалитетном развоју, развој свеобухватне народне демократије, обогац́ивање културног живота људи, постизање заједничког просперитета за све, промовисање хармоније између човечанства и природе, изградња људске заједнице са заједничком будуц́ношц́у и стварање новог облика људског напретка“.

Си је такође истакао значај кинеске модернизације у остваривању централног задатка КПК-а.

„Од данас па надаље, централни задатак КПК-а биц́е да предводи кинески народ свих етничких група у заједничким напорима да се оствари Други стогодишњи циљ изградње Кине у велику модерну социјалистичку земљу у сваком погледу и да се унапреди подмлађивање кинеске нације на свим фронтовима кроз кинески пут ка модернизацији“, рекао је Си, преноси КМГ.

(БН Фото:КМГ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Леx Фридман

17.10.2022 11:00

Је ли знате да је ово на слици град духова? Нико не зиви у тим зградама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комуниста

17.10.2022 11:40

Живјеће народ и слобода! Живјела партија и социјално самоуправљање, смрт фашизму слобода народу... Ово је пут на који морамо кренути и на њему истрајно остати...

Name

ре Комуниста

17.10.2022 13:31

Једини разлог развоја Кине јесте прихватање капиталистицке производње у земљи и извоз у друге, ни у којем слуцају није комунизам. Цак им је комунизам највеца коцница у овом тренутку.

Name

МИЛОРАД

17.10.2022 12:57

И НЕК САД НЕКО ОПЕТ КАЖЕ ДА СОЦИЈАЛИЗАМ У СФРЈ НИЈЕ ВАЉАО ... !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево опет

17.10.2022 13:34

Није ваљао социјализам, јер социјализам унистава сву конкурентност и напредак. Југославија је требала два пут да пропадне финанцијски па су је спасавали кредитима американци и еу.