Наложена санација висећег моста у Овчар бањи

Јавно водопривредно предузеће "Србијаводе" саопштило је данас да је наложена санација висећег моста у Овчар бањи који се урушио, уз напомену да тај мост не спада у надлежност тог предузећа.

Србија 15.10.2022 | 18:49
Наложена санација висећег моста у Овчар бањи

"Имајући у виду константована оштећења, сагласно одредбама Закона о планирању и изградњи, наложена је санација предметног моста који представља део путне инфраструктуре и не спада у надлежности 'Србијаводе'", наводи се у саопштењу.

Подсјећа се да је надлежност тог предузећа утврђена Законом о водама, док је Законом о водама прописано да јавно водопривредно предузеће у оквиру својих надлежности управља водним објектима за уређење водотока и за заштиту од поплава на водама првог реда и водним објектима за одводњавање који су у јавној својини, пише Тањуг.

Додаје се да у складу са наведеним "Србијаводе" организује и спроводи мјере и радове у одбрани од поплава (од спољних и унутрашњих вода и загушења ледом) на водама првог реда и на системима за одводњавање у јавној својини, у складу са Општим и Оперативним планом за одбрану од поплава.

"Овом приликом изражавамо најдубље жаљење због трагично изгубљених живота и најискреније саучешће ожалошћеним породицама", додаје се у саопштењу.

Подсјетимо, двије жене погинуле су када је 13. октобра пукао висећи пјешачки мост преко Западне Мораве у Овчар бањи, а троје повријеђених је задобило тешке повреде.

(Независне новине)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Не спада

15.10.2022 17:12

...у надлежности? Па јесте ли хришћани? Умјесто да прескочите и помогнете (па и џаба) као хришћани ви нећете!? Све је лова! Вјере нигдје , Бога још мање. Било И остало тако. Дај попу довољно лове, тада ће Бог и да постоји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мис

15.10.2022 17:30

Санација кад су изгубљени људски животи...наша реалност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

15.10.2022 17:42

ТребА неко да изгине да би надлежни реаговали сваки је живот драгоцјен срамота за надлежне тог мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

16.10.2022 01:12

Поп сколује своју дјецу у Америци,а бас га брига за мост нека гину његов Новцаник је пун!!

Name

Јелен

15.10.2022 21:06

У старом завету је направљена Нова Барка да спаси човечанство. Може ли се код нас направити мост да људи могу посећивати манастире...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

16.10.2022 20:56

Ти стварно вјерујес у те прице?

Name

БОБ РОЦК

16.10.2022 12:13

Хехехе, санација чега, кога, ваздуха?

ОДГОВОРИТЕ