Потрага за дјечаком у кањону Таре траје осам дана

Рафтери, рониоци, спасиоци, пријатељи породице Вуковић, добровољци, ни јуче нису успјели да у ријеци Тари пронађу двоипогодишњег дјечака који је 7. октобра испао из возила након слијетања у кањон те ријеке. Данас, осми дан, наставља се потрага за дјечаком.

Регион 14.10.2022 | 08:57
Потрага за дјечаком у кањону Таре траје осам дана

Нису им помогле ни сонде, којима су запослени у Хидрометеоролошком заводу претраживали ријеку.

То је за Вијести казао предсједник Удружења рафтера и становништва Националног парка (НП) Дурмитор Вељко Остојић.

– Ниво воде је у опадању, што нам иде у прилог, али морамо да наставимо. Нема одустајања –  рекао је он.

Остојић је јуче позвао све који су у прилици да се укључе у потрагу прије него се вријеме погорша.

– Не смијемо дозволити да порасте ниво ријеке. Тара је брза и хладна, неприступачни терени и пазите се, будите опрезни. Укључени су професионални рониоци из Бијеле, Војска Црне Горе и момци који роне на дах, скипери Таре, Мојковца, Колашина, Пљеваља, Жабљака и пријатељи рафтери са Шћепан Поља, полиција Жабљака и Пљеваља и Антитерористичка јединица полиције, радници НП Дурмитор, Служба спасавања Плужине на челу са Мирком Цицмилом, ватрогасци са Жабљака, из Пљеваља, Мојковца и Никшића, власници хотела, продавница, ресторана, грађевинских фирми, родбина и грађани који обилазе приобални дио Таре –  рекао је Остојић јуче раније.

Потрага за тијелом дјечака траје данима. Тијело његове сестре пронашли су скипери у Тари у недјељу 9. октобра.

У саобраћајној несрећи на дијелу пута између Сплавишта и Премћанског моста, 7. октобра настрадала је њихова мајка Јелена Вуковић (27) која је управљала аутомобилом. Она се, са троје дјеце, аутомобилом сурвала у провалију дубоку двадесетак метара, у корито Таре.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар