Вјерници упозорени да мост прелазе у мањим групама

Свештеник, који је био вођа јутрошњег поклоничког путовања, упозоравао је ходочаснике да висећи мост преко ријеке Западне Мораве прелазе у мањим групама

Србија 13.10.2022 | 13:28
Вјерници упозорени да мост прелазе у мањим групама

Потврдила је то за "Независне новине" директор саобраћаја предузећа "Еуро Петрол Оил" Ивана Танацковић, чија су два аутобуса возила вјернике из Зворника према манастиру Ђунис у Србији.

Подјетимо, током паузе, догодила се трагедија, пошто је група путника, заједно са мостом, упала у ријеку, усљед чега су, како преносе српски медији, погинуле двије жене.

"То је било поклоничко путовање, за манатир Ђунис. Једна од дестинација на том путовању био је и манастир Преображење у Овчарско-кабларској клисури, гдје су возачи стали на паузу, паркирали се. Међутим, има ту пјешачки мост преко ријеке Мораве, који је проблематичан и који је попустио. Путници су завршили у ријеци, возачи и други људи су их спашавали. Свештеник, који је организатор путовања, упозоравао је људе да иду у мањим групама. Најрадије бисмо вољели да смо послали лијепе слике са ходочашћа", навела је Танацковићева у изјави за "Независне новине".

Према њеним ријечима, у два аутобуса било је 114 путника, с тим што критичних момената нису сви били на мосту.

"На том мосту не постоји никаква забрана преласка, никаква опомена. То је углавном слободна процјена", навела је Танацковићева у изјави за "Независне новине".

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бимбо

13.10.2022 12:39

Молим Вас, са дужим поштовањем, моје мишљење. Новац је ушао у све поре друштва, па и у верске установе. Поклоничка и сл. путовања су извор зараде као и екскурзије, летовања... Црква МОРА себе извући из тога. Иначе, ево....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

13.10.2022 14:16

Ста прицас ти, немас везе а лупас овде, сауцеаце породицама

Name

Д.О.О.

13.10.2022 14:25

Црква? па Црква је фирма као и свака друга само са бољим привилегијама, не плаћају порез за разлику од осталих фирми, људи вјерују у књигу коју су написали људи прије 2000 година а који нису знали како настаје киша и снијег, толико о Цркви и њеним сљедбеницима,.

Name

Зоки Сремац

25.06.2023 12:51

Пријатељу драги, какве везе има твој закључак са насталом ситуацијом ? Шта црква није урадила како треба те се десила несрећа ? Новац, па и Црква има потребу за материјалним, у чему је проблем ?! Не говориш као неко ко зна него као неко ко има проблем на релацији са црквом. Не лупетај!

Name

Боки

13.10.2022 13:44

Ово је нажалост као у филму "Ко то тамо пева".

ОДГОВОРИТЕ