Пријетње Владимиру Митрићу који обиљежава 18 година под полицијском заштитом

Сутра се навршава тачно 18 година од како је новинар Вечерњих новости Владимир Митрић добио полицијску заштиту због тога што му је месец дана раније полицајац у Лозници нанео тешке телесне повреде.

Србија 12.10.2022 | 20:37
Пријетње Владимиру Митрићу који обиљежава 18 година под полицијском заштитом

Митрић је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) рекао да је пре два дана добио претње од бившег полицајца који му је рекао да ће га особа која га је повредила 2005. године поново напасти.

„Не знам како ће се квалификовати ово што се јуче десило, али надам се да ће бити боље него у прошлости када смо имали лоша искуства са полицијом и тужилаштвом. Полицајац који ради на мом обезбеђењу је све чуо и видео и он све ово може да потврди“, додао је он за сајт УНС-а, истакавши да то што му је рекао бивши полицајац има озбиљну тежину јер је тврдио да ће засигурно поново бити нападнут.

Новинар Вечерњих новости рекао је да очекује да ће МУП имати у виду да је он под полицијском заштитом од 2005. године због тешког физичког напада.

„Не смем ни да помислим колико бих био угрожен да нисам под полицијском заштитом. Никад нико није радио на испитивању позадине напада на мене пре 18 година. Тадашњи тужилац се чак једном упитао зашто нисам погинуо“, рекао је Митрић.

Овај новинар осврнуо се и на тренутак када му је додељена полицијска заштита, рекавши да је цело полицијско руководство тада било против тога.

„Ово што се мени догодило нипошто није само локално дело, јер знам о чему сам све изевштавао. Писао сам о бројним темама - од експлоатације песка и шљунка на Дрини, до трговине наркотицима, криминала и призводње сирћетне киселине у Бијељини“, рекао је Митрић.

Истакао је да је „кост у грлу“ појединим  полицајцима не само због података које је износио већ и због информација које су претпостављали да зна.

„Мислили су да ће ме застрашити 2003. године, када су ми трипут демолирали кола. Никада није откирвено ко је то урадио. Тада сам писао да неки полицајац има аутоотпаде и да се бави шверцом“, додао је.

Митрић је направио паралелу између напада због којег је под полицијском заштитом и убиства новинара Милана Пантића.

„Требало би да имам три срца да се могу носити са овим претњама, јер је све ово заиста стресно. Имао сам скоро и интервенцију на срцу. Ипак, не попуштам јер су мислили да ће ме застрашити, а добили су само већег противника у мени“, рекао је Митрић, иначе, добитник награде за новинарску храброст 2006. године која носи име његовог убијеног колеге из Вечерњих новости Милана Пантића.

(унс.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар