Моззарт уз Милоша Божовића у борби за оздрављење

Милош Божовић, који је због тешке повреде главе прије осам година пао у кому, недавно се вратио из Москве гдје је два мјесеца боравио на лијечењу.

Република Српска 07.10.2022 | 14:49
Моззарт уз Милоша Божовића у борби за оздрављење

У акцију прикупљања новца за лијечење матичним ћелијама укључили су се бројни грађани и организације, а свој допринос дала је и компанија Моззарт. Из његове породице поручују да су захвални на помоћи и да се Милош боље осјећа.  

-Стање се изузетно поправља. Након осам година лежања у кревету, он је први пут сада у колицима, а и стање свијести му се враћа. Хвала компанији Моззарт на сарадњи и свесрдној помоћи. Хвала сваком појединцу који је донирао од једне до неколико хиљада марака. Ми као породица сваку помоћ једнако цијенимо, али без помоћи државе наша породица овај процес не може издржати- каже Милошев отац, Александар Божовић.  

Милош Божовић је у руској клиници „Неуровита“ примао терапију матичним ћелијама, а додатну наду породици дала је чињеница да је једно дијете након 11 година лежања у коми проговорило и устало на ноге послије овог третмана.

За први Милошев одлазак на лијечење у Москви било је неопходно прикупити 62.598 евра, док је додатних 15.000 евра било потребно издвојити за путне трошкове породице, као и за ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

С обзиром на то да процес лијечења, према програму љекара са руске клинике, траје до двије године, породици Божовић потребна је додатна помоћ. Наиме, свака два-три мјесеца Милош би требало да прима матичне ћелије. 

-Огромни су трошкови, па смо на вези са Фондом здравственог осигурања РС. Немогуће је издржати оволике издатке, дигли смо кредите и све ставили под хипотеку за лијечење нашег дјетета. Зато нам је је свака помоћ добро дошла- додаје Александар Божовић.

Трошкови идућег одласка у Москву на мјесец дана лијечења и примање три дозе матичних ћелија коштају 39.500 евра, плус трошкови превоза. 
Сви хумани људи који желе помоћи, могу новац да уплате на жиро-рачун 5722 7600 0008 1881 у МФ банци. 

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева, а на утакмици против „Звијезде“ 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому. Највећа жеља породице је да, уз помоћ добрих људи, њихов син опет стане на ноге, па и заигра фудбал једног дана.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар