Притисци и пријетње: Свједочење о крађи избора у Добоју

Дарко Пијуновић као посматрач пратио је изборну ноћ у Градској изборној комисији гдје је више пута упозоравао на низ неругларности, а због  тога доживио и пријетње предсједника ГИК-а Ненада Палексића. У сриједу је присуствовао на поновљеним бројањима 11 бирачких мјеста и како каже тек то је фарса.

Република Српска 06.10.2022 | 16:15
Притисци и пријетње: Свједочење о крађи избора у Добоју

Дарко Пијуновић наводи да је у 2 сата ноћу дошао у Градску изборну комисију и да је одмах на улазу видео неправилности. Од једног бирачког мјеста вреће су тотално биле отворене, нису биле запечаћене. Након тога се обратио предсједнику ГИКа Ненаду Палексићу и те вреће су пописане и запечаћене.

Када је поново сишао на улаз долазило је још незапечаћених врећа, печати нису провучени кроз рупе како треба, само овлаш стављени да се може лако скинути.

Дарко ПИјуновић наводи да је због сталних налажења неправилности да се предсједник ГИК видно нервирао и љуто обратио ријечима да ће заврши под земљом ако тако настави, што је Пијуновић схватио као вид пријетње, да би у сриједу након избора на поновљеним бројањима Палексић пришао Пијуновићу и рекао да није мислио тако како је рекао.

Пијуновић је као посматрач у сриједу присуствовао на поновљеним бројањима, он је присуствовао на два од 11 И та бројања назива фарсом.

Пијуновић каже: “То је тек фарса, ту ништа није регуларно. Отвори се једно бирачко мјесто, као кандидат има глас, а партија нема. Отвори се врећа, истресе напоље, нигдје листића тог нема и умјесто да се сви листићи отварају, да се тражи гдје је и шта је. Не предсједник изборне комисије тог бирачког мјеста Велибор Јеринић само допише нулу том кандидату и затвори то бирачко мјесто. Не дају да се приђе и прегледа.”

Пијуновић је описао и друго бирачком мјесто на ком је присуствовао. Ту су фалила три гласа за предсједника и подпредсједника РС. ПИјуновић наводи:

“Избацише врећу и истресоше на сто, нешто пребројаше и ево га готово, слаже се, па гдје нађосте ви та три гласа, не не ту је то било, ништа се ви не сикирајте, то је готово, паф нови записник, стари записник се види видно преправљан, нови је записник, они сад дају, преправљају и сад ЦИК кад добије, добија нови записник у ком је све уредно 100%, а ништа није уредно у оним врећама.

Да би на крају ту исту врећу за ниво предсједника, овлаш само набацили печат одозго, уопште нису провукли кроз рупе и затегли и ја приговор предсједнику ГИКа Ненаду Палексићу, а он н амене опет галаму-Шта ти стално, ти само неке неправилности налазиш. Па човјече ево запечати ову врећу како треба сам му одгворио.

И он на то-Ништа се не сикирај то ће они у ЦИКу горе, што је значи видан доказ да ће послије ту врећу неко да отвори и да препакује, направи да буде 100% регуларно.”

У просторији у којој је пребројава, наводи ПИјуновић, налазила су се лица која су га напала прије избора зато што је примјетио да довозе више лица доктору да добију потврду да им треба помоћ при гласању.

Палексић му је опет објашњавао како не треба да се нервира, да пусти све крају, како ће умријети.... У просторији су били присутне особе које су оптужене или треба да буду оптужене, а није им пресуђено, наводи Пијуновић.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Мики

06.10.2022 14:58

То су ситне нерегуларности небитне због велике разлике у корист Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

06.10.2022 18:49

Значи, неко опљачка Банку и ухапсе га, ако је опљачкао 10.000 К.М. добије двије године затвора, ако је опљачкао 100. 000. К.М. добије двадесет година затвора, а оне , ако нису успјели у покушају пљачке, а ухапсе их, они не добијају казну затвора, јер нису ништа опљачкали ! Са каквим будалам,кретенима и идиотима ми нормални овде живимо, али мислим да нећемо моћи још дуго !

Name

Браво Дарко

06.10.2022 15:08

Свака част момак на храбрости и поштењу. Жалосно је што у БиХ на 1 постеног цовјека долази 6 хуља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.10.2022 15:50

Браво за коментар. На једног постеног долази 6 хуља и јос висе бескицмењака

Name

ре

06.10.2022 16:27

то је зато сто се створило окрузење неказњавања, прво за политицаре па све до обицног цовјека.

Name

*

06.10.2022 15:15

Ради ових људи који су јавно стали у одбрану изборне воље већине грађана треба ићи свим средствима до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.10.2022 17:25

Због таквих и постоји нада да нисмо сви малоумни.

Name

Мујо

06.10.2022 15:16

Срам вас било. За вас је крадја лоповлук. Сви на поштено и лоповски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

06.10.2022 15:19

Регуларно је то све, протести мирни, не видим проблем! Опустено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вида

06.10.2022 15:48

Ста хоце та полиција она није створила републику српску случају оног криминалца доста је растурио републику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Багро лоповска

06.10.2022 15:54

Миле лопове! СНСД је најлоповскија странка, када је Зељкица снимљена у афери са 2 папка, никада са снсд на власти није било постених избора. Лоповцине и кримоси, фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена до побједе

06.10.2022 16:19

Нема овдје мирних сетњи, вриједјају нам интелигенцију!!! Колико сутра испред зграде владе и поломити све тамо, нема од ових мирних протеста ниста… Изгледа да се багра једино тако мозе исцерати из фотеља!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.10.2022 16:50

Јелена сине никад на овакве начин неће победити нити ће ко генерала истерати из фотеље Тачно ће нас свију отерати ван граница ових простора Е јади моји зашто људи полозисе животе.

Name

Херцеговац

06.10.2022 17:19

Треба тражити пребројавање на свим нивоима. Мислите да нису покрадени и гласови за скупштину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.10.2022 17:43

Да им мало прислуснете телефоне, па скупите доказе. Свака цаст теби на храбрости. 16

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.10.2022 19:58

Навикли су секташи да краду све и свугдје. Неће смањење акциза им је то извор, неће попис имовине јер би били разоткривена, неће ништа што би их разоткрили а тога има зато им је потребно да побједе да наставе красти и покрали су изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Борик БЛ

06.10.2022 20:59

Како се бас овоме и слицним њему десавају овакве ствари,не силази са васе странице ових дана,слуцајно....

ОДГОВОРИТЕ