Постигнута нагодба са породицом убијене сниматељке

Породица Халине Хачинс, сниматељке убијене на снимању филма "Руст" 2021. године, и Алек Болдвин постигли су неоткривену нагодбу у тужби против глумца и других умешаних у смрт сниматељке, наводи се у саопштењу које је објавио адвокат глумца.

Магазин 05.10.2022 | 17:49
Постигнута нагодба са породицом убијене сниматељке

Тужба, поднета у фебруару у Санта Феу, против Болдвина, компаније која је продуцирала филм и других кључних чланова екипе, навела је бројна кршења стандарда филмске индустрије током снимања.

Метју Хачинс, удовац Халине Хачинс која је убијена на сету, биц́е извршни продуцент филма и примац́е део зараде, додаје се у саопштењу.

"Постигли смо нагодбу, која подлеже судском одобрењу. Као део тог поравнања, наш случај ц́е бити одбачен. Снимање филма "Руст", којег ц́у сада бити извршни продуцент, наставиц́е се са свим првобитним главним актерима у јануару 2023. Сви верујемо да је Халина смрт била ужасна несрец́а. Захвалан сам што су се продуценти и забављачка заједница окупили да одају почаст Халинином завршном раду", рекао је Хачинс у саопштењу.

Филмски режисер Џоел Соуза, који је такође повређен у пуцњави, требало би да се врати филму.

"Они од нас који су имали срец́е да проведу време са Халином знали су да је она изузетно талентована, љубазна, креативна и извор невероватне позитивне енергије. Само бих волео да ју је свет упознао под другачијим околностима, као што би сигурно кроз њен невероватан рад.

У мојим сопственим покушајима да се излечим, свака одлука да се вратим да завршим режирање филма могла би да има смисла за мене само ако је урађена уз учешц́е породице Хачинс.

Иако је свакако горко, драго ми је што ц́емо заједно сада завршити оно што смо Халина и ја започели. Сваки мој труд на овом филму биц́е посвец́ен одавању почасти Халинином наслеђу", рекао је Соуза у изјави.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар