Заједно можемо учинити више: Моззартов хуманитарни тикет одбрадовао још два удружења

Заједно можемо учинити више- слоган је Удружења параплегичара из Приједора. Да је тако, већ дужи временски период доказују племенити кладиоци и компанија Моззарт који су, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, усрећили бројна удружења.

Република Српска 05.10.2022 | 17:27
Заједно можемо учинити више: Моззартов хуманитарни тикет одбрадовао још два удружења

 У овој племенитој мисији познате личности типују, Моззарт донира улог, а добитак заједнички усмјеравају онима којима је помоћ потребна. 

Овог пута типовао је Андрија Рацић, репрезентативац и првак Србије у хокеју на леду, а добитак је усмјерио управо овом удружењу из Приједора. 

-Ово је за нас било баш лијепо изненађење, обрадовали смо се јер смо добили помоћ коју нисмо тражили, ни очекивали. Новац смо усмјерили на куповину лијекова и медицинских средстава за наше најугроженије чланове - каже Биљана Томић, предсједница Удружења параплегичара обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида Приједор. 

Ово удружење је основано 1997. године, а окупљају око 220 одраслих и дјеце са параплегијом, церебралном парализом и осталим тјелесним инвалидитетима. Већ четврт вијека се боре за права ове популације. Главни циљ им је потпуно уређење здравствених и социјалних права лица са инвалидитетом. 

Непрестано раде како би били доступни свим члановима којима су потребни, редовно их обилазе, уручују помоћ, организују радионице, семинаре, сарађују са донаторима.

Удружења за рад користи просторије Града Приједор, а добијају помоћ из градског буџета. Сарађују са бројним сличним удружењима, те повремено аплицирају на пројекте Министарства здравља и социјалне заштите РС. Донације из приватног сектора, попут ове из Моззарта, посебно им значе јер је то за њих порука да су видљиви у друштву и да њихове потребе неко препознаје. 

Слично размишљају и у Удружењу добровољних давалаца крви Теслић. Како би помогли у прикупљању новца за операције свом суграђанину Синиши Панићу, који је непокретан, покренули су хуманитарни број. Када су то чули у компанији Моззарт, одлучили су да им се придруже у овој племенитој мисији. Та идеја допала се и илустраторки Маји Стојановић, познатијој као Маја Змаја, која је Теслићанима прослиједила добитак освојен у акцији „Хуманитарни тикет у подне“.

-Хвала компанији Моззарт на овом гесту. Новац који су нам уплатили, одмах смо прослиједили Синиши Панићу за лијечење- каже секретар Удружења добровољних давалаца крви Теслић, Владимир Вуковић. 

Кроз ову хуману акцију компанија Моззарт је до сада обрадовала стотине удружења, а ту мисију ће наставити и у будућности. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар