Гласови Јелене Тривић уписивани другим кандидатима!

Све је више примјера крађе гласова у Републици Српској а свакодневно на површину испливају бројни докази за то. Чланови бирачких одбора и посматрачи током изборног дана од стране владајуће власти претрпјели су разне тортуре и уцјене, о чему су одлучили да проговоре у јавности.

Република Српска 04.10.2022 | 19:59
Гласови Јелене Тривић уписивани другим кандидатима!

Из часа у час појављују се снимци и детаљи огромне крађе гласова на изборних мјестима у Републици Српској и БиХ.

Све је више бирачких мјеста гдје кандидат опозиције Јелена Тривић нема нити један глас што је код гласача изазвало револт. Током изборне ноћи стизале су и СМС поруке у изборне комисије из разних страначких штабова да се пониште Тривићеви гласови.

Након бирачког мјеста у градишком селу Крајишник, бројне малверзације са гласовима рађене су и у другим градовима.

На бирачком мјесту Карановац 3 у Бања Луци, Милорад Додик кандидат СНСД-а освојио је 206 гласова, Зоран Калинић кандидат странке Наша прича Република Српска 160, док Јелена Тривић није добила нити један глас.

Слична ситуација је и на бирачком мјесту Килавци у општини Невесиње гдје Јелена Тривић нема нити један глас.

Таква ситуација је и у Приједору, на бирачком мјесту Миљаковци- Гаћани гдје је евидентно да су Јеленини гласови уписани Калинићу.

То показује и примјер у Зворнику, на бирачком мјесту Снагово. 

„Наши посматрачи на бирачким мјестима су од седам сати ујутро трпјели страшан притисак и тортуре. Поднијели смо низ пријава ЦИК и ПУ Зворник. Кренуло је од седам сати ујутро са БМ Ново Насеље и чолопек гдје нашим посматрачима није дозвољено да уђу, а наставило се прекидом на БМ Економија. У 7:5 минута ми обустављамо гласање на неких сат времена. затим инцидент за инцидентом се низао и дошли смо у ситуацију да на БМ Пађине један од посматрача буде ударен и физички изгуран са бм. Затим смо дошли у ситуацију да је полиција нашег посматрача на указивање неправилости у раду БО одстранила на БМ Јасеница. Потом имамо БМ Скочић гдје је члан БО наше странке физички изгуран, нападнут уодбрани изборне воље грађана", изјавио је Мирослав Илић, "Листа за правду и ред".

"Неке видне неправилности које смо уочили од објављених резултата од стране ЦИКа јесте да је на ИМ у Тршићу Јелене Тривић имала нула гласова и накаон указане жалбе од стране Покрета за правду и ред, тај број гласова је износио 153. Такође на изборном мјесту Српска Варош гдје је покрет за правду и ред имао нула гласова и на указиовање и жалбу врло брзо је тај број промјењен на 39 гласова", поручила је Славица Мандић "Листа за правду и ред".

Нови Град, Добој, Зворник, Бијељина, Источно Сарајево – неки су од градова у Републици Српској у којима су током изборног дана забиљежене највеће изборне неправилности, од покушаја крађе гласова, преко манипулација гласачима, до сукоба у бирачким одборима између чланова супротстављених политичких блокова. 

"Са бирачког мејста гдје су ме други пут удаљили одмах се десила превара. Тамо гдје Јелена Тривић има 27 гласова ЦИК-у је објављено да нема ни један. Мој пријатељ који ће свједочити свему томе  јавно ће рећи о свему. Имамо доказе, бирач који је био ту, имамо оно што је руком писано . Он су ту на једном малом бирачком мјесту од 100 гласача украли 27 гласова од Јелене Тривић", поручила је Љиљана Тешановић посматрач на бирачком мјесту Ново Горажде.

У међувремену смо добили видео снимак из Добоја у коме се јасно виде батинаши који су за вријеме бројања око 23 часа упали на бирачко мјесто и истјерали све посматраче, а особи која је снимала, упутили пријетњу...

Афере, инциденти, крађе, све је то нажалост основа избора у нашој земљи. Грађани истичу да су шокирани чињеницом да онај за кога су гласали , према подацима Централне изборне комисије нема нити један глас. 

Овдје је јасно да се ради о грубој изборној крађи, превари  и прекрајању изборне воље народа. Из часа у час пристижу свједочења људи који су претрпјели разне уцјене, тортуре а о чему ћемо говорити у наредним данаима.