Горана Бреговића тужио први комшија због 4 квадрата земљишта!

Познати композитор Горан Бреговић саслушан је у Основном државном тужилаштву у Котору због сумње да је "заузео 4 квадрата туђег земљишта".

Забава 03.10.2022 | 18:40
Горана Бреговића тужио први комшија због  4 квадрата земљишта!

Бреговић је на суђењу изјавио је да не признаје кривицу и извршење кривичних дела која му се стављају на терет.

 

"На лицу места није било никакве градње, само је поправљен зид који је био на том месту и када сам купио плац и врата, која су поправљена, такође су била на зиду, јер је то био једини начин да се уђе у башту. Једино што сам врата мало померио и ставио један степеник, а не два", изјавио је Горан Бреговић.

Он се терети за кривично дело грађење објекта без пријаве и документације за грађење и кривично дело противправно заузимање земљишта.

Фронтмен "Оркестра за свадбе и сахране" и члан и гитариста познате југословенске рок групе "Бијело дугме", појавио се у судници лежерно обучен, у фармеркама и са тамним наочарима.

Наводећи да не признаје кривицу и извршење кривичних дела која му се стављају на терет, Бреговић је пред судијом Данијелом Самарџић и државним тужиоцем ОДТ Котор Љиљаном Милић, рекао да није ништа померао, да је зид "само поправљен" и да се на лицу места још увек виде делови старог зида.

На питање адвоката Мирослава Вучетића, пуномоћника оштећеног Божа Кушевије, рекао је да пре поправљања није тражио дозволу, ни документацију, јер је сматрао да му то није потребно.

Goran Bregović
ФОТО: КУРИР/М.С.

На питање адвоката Мирослава Вучетића, пуномоћника оштећеног Божа Кушевије, рекао је да пре поправљања није тражио дозволу, ни документацију, јер је сматрао да му то није потребно.

- Зид који сам поправљао је пре тога био од пуног камена. Кушевију нисам контактирао јер зид није до његове парцеле - рекао је Бреговић.

На питање да ли је непокретност купио са базеном, казао је да је када је купио плац постојала бистијерна која је пуштала воду, па је уместо ње направио базен, након што је и пластична цистерна коју је био ставио у бистијерну почела да пушта воду.

Упитан да ли је тражио одобрење за базен, Бреговић је на сугестију свог браниоца, адвоката Данијеле Радуловић, рекао да не жели да одговори. Изјавио је да је положај кућа и распоред ПД-ова био исти као када је купио објекат, те да на лицу места не постоји објекат који је вештак навео у свом налазу.

Goran Bregović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

- Тамо је био помоћни објекат којег више нема. Постоји надстрешница која је затворена платном, односно поставимо платно само зими јер ту одложимо лежаљке - казао је композитор.

Истакао је да је, што се тиче степеника, направио један испред врата које је сам отворио, наводећи да је испред врата, која су раније била на ужем делу, био степеник.

- Упознат сам са законским прописима за део Пераста, односно Котора, али сам сматрао да ништа не градим, него да поправљам. Тај део не бих ни поправљао да се нису направиле куће около - рекао је Бреговић додавши да не зна да ли је у делу где су сада отворена врата раније било камење или део зида.

Не могу да зидам, ја сам композитор

Бреговић је казао, што није ушло у записник, да је спорни зид на земљи чији је он власник одувек био ту.

– Ја га милиметар нисам помакао, тачно тамо где је био, ту је и сада. Ако геометар установи да сам ушао у државно земљиште ја ћу тражити да га купим или да га порушим ако сам ушао, али сам ушао нехотице – рекао је он.

На питање адвоката Вучетића да ли је он лично извео радове или је некога ангажовао, навео је да он не може да зида.

– Не могу ја да зидам камен, ја сам композитор – рекао је Бреговић.

(Курир.рс/Дан.цо.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар