Дом народа БиХ засиједа сутра - расправа о акцизама

Дом народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине би на хитној сједници заказаној за сутра требало да разматра Извјештај о постизању идентичног текста Закона о допунама Закона о порезу на додатну вриједност и Извјештај о постизању идентичног текста Закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ.

Босна и Херцеговина 03.10.2022 | 17:34
Дом народа БиХ засиједа сутра - расправа о акцизама

Представнички дом и Дом народа државног парламента раније су усвојили ова два закона, али у различитим текстовима, па је било потребно усагласити их између два дома.

Представнички дом је, још у марту ове године, усвојио приједлог измјена Закона о акцизама у БиХ, по којима би гориво у Босни и Херцеговини било јефтиније до пола КМ на период од шест мјесеци, уз могућност продужења на додатна три мјесеца.

Након тога, Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је исти закон, али с роком важења само 30 дана.

Због тога је било неопходно усагласити текст предложеног закона између два дома, а Комисија за усаглашавање усагласила га је на начин да акцизе на гориво буду укинуте на период од шест мјесеци уз могућност продужења на додатна три мјесеца.

Када је ријеч о Закону о допунама Закона о порезу на додатну вриједност, ради се о увођењу нулте стопе ПДВ-а на основне животне намирнице, храну и опрему за дјецу, сјеменски и садни материјал, те од 22 посто на луксузну робу.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Петар

03.10.2022 15:54

Неће фашисти из СНСД-а ни сад укинути акцизе, то им је џепарац којег се не одричу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

03.10.2022 17:52

Не знам само што народ лажете око тих акција а поуздано знате да их не смете укинути без аминовања међународне заједнице.Казите народу у чему је фазом а немојте измишљати неке глупе и неосноване разлоге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

04.10.2022 15:10

Треба затворити ову стоцну пијацу!

ОДГОВОРИТЕ