Борићу се за Српску! Жељка је Додиков портпарол

- Моја политика је мир, стабилност и напредак. Важно је да се страсти смире јер то је интерес Републике Српске али и региона. Република Српска може да се развија само када је стабилна и јака, поручио је Мирко Шаровић, кандидат СДС за српског члана Предсједништва БиХ, гостујући данас на србијанској ТВ Пинк.

Република Српска 30.09.2022 | 13:50
Борићу се за Српску! Жељка је Додиков портпарол

„Борићу се за враћање надлежности Републици Српској али не испразном причом како то ради актуелна власт која година само прича да „треба да се врате надлежности“ а баш та власт их је пренијела на ниво БиХ. Ја сам био у затвору зато што нисам хтио да допустим да се полиција и Војска РС пренесу на ниво БиХ, али и војску и друге бројне надлежности пренио је Додик.

Он и сада обећава да ће то да врати и понавља исто али видимо ево 18 година  да је то само празна реторика. То је политика бусања у прса од које нико нема користи и која нигдје не пролази. Ја ћу да водим паметну политику, како би се прије свега очувала Република Српска али и вратило оно што је одузето, посебно оне надлежности за које су се сви увјерили да је боље да се врате и функционишу на нивоу ентитета“, јасан је Шаровић.

Коментаришући актуелну корупцију у Републици Српској и најаву мјера против ње од стране Јелене Тривић, кандидата за предсједника Републике Српске, Шаровић је поручио да су нове мјере један од кључних планова нове власти како би се могло ићи даље, у напредак.

„БиХ је накорумпиранија земља у ЕУ, по свим показетељима и то је наша рак рана.То  спријечава долазак инвестиција и било какав развој. Па Србија има четири милијарде евра инвестиција, а ми 100 милиона, 40 пута мање и то је катастрофа“, појаснио је Шаровић.

На сто ћу, додаје Шаровић, прије свега ставити питања око којих можемо да се усагласимо, животна питања, развој, приступ ЕУ, Отворени Балкан... 

„Ја сам најјачи заговорник Отвореног Балкана у Републици Српској  јер је он добар за све. Додика сам увјеравао да ту треба више да се ангажује да се укључе и привредници, пословна заједница, економисти, они који листом јесу за овај пројекат јер он доноси огромну корист, новац, слободно кретање људи и роба“, истакао је Шаровић.

Коментаришући негативне изјаве Бакире Изетбеговића о Републици Српској и пријетње о пребројавању Шаровић је поручио да је то „наопака политика“, против које ће се јасно борити.

„Одбијамо све квалификације које се тичу Републике Српске и српског народа, и од мене ће увијек добити адекватан одговор. Али кључно је да ми  не можемо гледати уназад, у 90-е године. И то је проблем садашње власти али они то користе само како би народ држали у страху и зато вријеме пљачкали и радили само за себе.  Нама то не треба, ми нећемо никога застрашивати нити обмањивати.

Ми идемо само напријед, само напријед у напредак и бољи живот. Имамо Републику Српску коју чувамо и идемо у развој, интеграције и специјалне везе са Србијом.  Специјалне везе са Србијом не требају да буду само парадне него да се ради и гради инфраструктура...

Ми међусобно  имамо чак двије милијарде робне размјене и зато морамо мијењати овакву ужасну инфраструктуру коју сада имамо, градити брзу цесту, аутопут. Србија са своје стране гради  али ми смо преспори...Захвални смо Александру Вучићу, али и ми морамо да се укључимо и угледамо на Србију јер гдје је Србија ту је и Република Српска“, наводи Шаровић.

Изборну кампању на предстојећим изборима у Републици Српској, Шаровић оцјењује веома прљавом од стране власти.

„Ова кампања је врло прљава. Задњих седам дана власт је у паници, виде да имају проблем и да губе. Покушали су прибјећи неким најпрљавијим методама, измишљању неких видео записа, прављења лажних и лоше смишљених докумената и гнусним лажима. Надам се да ћемо је ипак привести у миру и достојанствено и да ћемо добити нову власт“, поручио је Шаровић и додао:

„Увјерио сам се на терену да су људи почели да размишљају. Ја им кажем:  „Размишљајте о себи, да живите боље. Не требате размишљати о било коме или било чему другом.  Што више људи изађе , то значи да су се пробудили, да размишљају, и то је најважније“.

Шаровић упозорава да су изазовна времена пред нама, како за регион тако и за Републику Српску и да је важно да из Сарајева Републику Српску брани особа са знањем, искуством и интегритетом.

„Жељка Цвијановић је класични портпарол Додика. Она нема јасну политику, ништа до сада није показала и нико је озбиљно не схвата, што не може бити добро. Никада није имала ниједан озбиљан званични сусрет, за сво вријеме на функцији предсједнице, што је јасан показатељ њених дипломатских способности“, наводи Шаровић.

Он је рекао да је Додик је заступник хрватских интереса и да је то очигледно.

„ Он је заступник исте државе која како видимо и данас у њиховим медијима Србију и њене челнике називају  фашистима. Додику сам више пута рекао, ти си хрватски човјек. Видјели смо када је Милановић рекао „док сам ја жив Србија неће ући у ЕУ“...  И нема реакције Додика?! Уз то предао им је јасеновачку грађу, Пељешки мост прогласио виталним интересом...“, подсјетио је Шаровић.

Наша политика је, поручује Шаровић, да очувамо статус Републике Српске јер је свако распакивање Дејтона изузетно опасно, због великог броја противника које Српска има.    

„Имам много удара на Републику Српску и поред фокуса на развој и напредак наш фокус ће бити очување Дејтонског мировног споразума, али за разлику од Додика који је причао о дисолуцијама, распакивању Дејтона... Моја политика ће бити супротна ономе шта сада ради, односно не ради садашњи члан Предсједништва БиХ. Умјесто распиривања страсти и празног бусања у прса радићемо само конкретне и велике ствари за Републику Српску, њен опстанак, убрзан напредак и развој“, поручио је Шаровић на србијанској ТВ Пинк.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ђорђе

30.09.2022 11:56

Беаво Шаровићу, а они су подлаци, необразоване хуље са купљеним дипломама, мрачном прошлосћу уличара и робијаша, џепароша, дилера и отимача дјечијих патика, али су им се јахте јако допале, свиђа им се шведски сто и то да цијелу торту ставе пред себе. Свјесни да се за све ово добија - робија. Ово су одлазећи полусвјетови, надам се поштеним изборима. Поздрав за добре људе, без обзира на вјеру, нацију у мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блука-центар

30.09.2022 11:59

На западу ниста ново,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

На

30.09.2022 13:00

Истоку исто срање

Name

Душан

30.09.2022 11:59

И овај ко Додик Попусти нака врачања дај да људи имају плате економијуНишта није одузето РС све је пренесено кроз Парламент гласањем српских делегата,,не правите нас више будалама,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јутро

30.09.2022 14:30

Ту је Милан Радовиц задузен за повецqнхе плата и пезија и економију. Хвала богу имају кадриве да и овим бароду хедном сване и да се еијеси Додиковске или силе Стевандицеваца и Костадина сто оребихају.

Name

Вучићева тв

30.09.2022 12:08

Ево Шаровића код Вучића... Идемо још мало, да нам сване!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божидар С

30.09.2022 12:12

ИДЕМО ЈАКО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

30.09.2022 12:17

Браво Мирко, државнички став, народу ће бити јасно да је јака Република српска једнако јака БиХ и обрнуто, наравно ако побиједите, али на жалост познавајући народ овдје не пише нам се добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

30.09.2022 12:39

Мирко живио и здраво био. Ти си наш Нови Предсједник !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власеница_

30.09.2022 12:58

Власеница уз свог предсједника Саровица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

30.09.2022 13:21

Мирко на пинку… све је јасно као дан. Мирко је нови цлан предсједниства БиХ!

ОДГОВОРИТЕ