Си Ђинпинг и Алберто Фернандез упутили честитке Форуму за културну комуникацију између Кине и Аргентине

Кинески председник Си Ђинпинг и аргентински председник Алберто Фернандез данас су одвојено упутили честитке Форуму за културну комуникацију између Кине и Аргентине.

Свијет 29.09.2022 | 09:58
Си Ђинпинг и Алберто Фернандез упутили честитке Форуму за културну комуникацију између Кине и Аргентине

Си је указао на то да су Кина и Аргентина добри пријатељи и партнери. Ове године се обележава 50. годишњица успостављања дипломатских односа између Кине и Аргентине.

Ова година је такође година пријатељске сарадње двеју земаља. Билатерални односи су у протеклих пола века издржали промене на међународној сцени и постали су модел заједничког развоја међу земљама у развоју. Брзи развој кинеско-аргентинских односа је пример за развијање односа између Кине и Латинске Америке, навео је Си.

Кинески председник је изразио наду да ће учесници на форуму написати ново поглавље за кинеско-аргентинске свеобухватне стратешке односе партнерства, као и да ће дати допринос изградњи заједнице са заједничком будућношћу човечанства.

Фернандез је у својој честитки изразио поверење да ће две стране дочекати заједницу заједничке будућности на вишем нивоу.

Ефективна сарадња медија двеју земаља јача међусобно разумевање између два народа, рекао је Фернандез, изражавајући наду да ће две стране продубити сарадњу, унапредити свеобухватне стратешке односе партнерства, као и да ће дати већи допринос светском миру и развоју.

Форум за културну комуникацију између Кине и Аргентине одржан је данас  у Пекингу. Тема форума је “Продубљивање медијске комуникације за добробит народа”. Форум су заједно организовале Кинеска медијска група и Канцеларија државног секретара за јавне медије Аргентине.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар