Само власт Српске ћути на вријеђања Зорана Милановића!

"Од Жељке Цвијановић и Милорада Додика нисмо чули ниједну ријеч осуде реторике Милановића и називања погрдним именима Срба, приче да му се гаде, иако је то урадила и Србија и ми и сав цивилизавни свијет. Ствари су се у потпунности оголиле. Правећи се глуви и нијеми на Милановићеве изјаве Цвијановићева и Додик  не само да су се огријешили него су и омаловажили Републику Србију", истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Република Српска 26.09.2022 | 14:45
Само власт Српске ћути на вријеђања Зорана Милановића!

Од Милановић смо, каже Шаровић, чули минимизирање жртава акције хртватске војске, посебно гранатирања на петровачком путу и убистава дјеце па и изјаву да док је он жив Србија неће ући у ЕУ.

"И ми и представници власти Србије и сав цивилизовани свијет осудили су овако скандалозне поступке предсједника Хрватске али од власти Републике Српске од предсједнице Ррпске и члана Предсједништва БиХ нисмо чули ни ријечи осуде изјаве овог званичника Хрватске. То је потпуно неприхватљиво и упућује на то да се јасно избјегава одговор, иако је свима јасно да је то за сваку осуду", нагласио је Шаровић.

"Врхунац је и то што је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске угостио Милановића на свом имању  и то након прославе акције Маестрал, у коме је на стотине Срба гнусно убијено од стране хрвтаске војске. Све ово  јасно упућује на то да Жељка Цвијановић и Милорад Додик виде страташке партнере у Милановићу што је потребно јасно да се каже", навео је Шаровић и додао: 

"Свих протеклих година, били смо свједоци њихових бројних штетних потеза према Републици Српској од потезања виталног националног интереса за Пељешки мост,ту је и Јасеновчка грађа, непредузимање било чега по питању тужбе Мркоњић Града против Хрватске за ратне злочине у том граду."

Како каже ту је и питање моста код Градишке који је са наше стране изграђен али већ годинама нема приступног пута са хрватске стране.

"То је вјероватно дио хрватске стратегије али нисмо чули из Палате осуде такве политике нити је наша власт икада реаговала.
Ствари су се у потпунности оголиле. Правећи се глуви и нијеми на Милановићеве изјаве Цвијановићева и Додик не само да су се огријешили него су и омаловажили Републику Србију", истакао је.

Ово није наша политика и снажно осуђујем све ове потезе актуелне власти, нагласио је Шаровић и додао да за разлику од њих наша политика никада неће бити против интереса Србије и српског народа.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

незнам

26.09.2022 13:31

Како да осуде свог Хрвата ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

сепртља

26.09.2022 13:56

УБРЗО ЦЕ И МИЛАНОВИЦ ДОБИТИ ОД ДОДИЈА НЕКИ ОРДЕН ИЛИ МАКАР ИКОНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx

26.09.2022 13:56

Је л мислите да Вучићеви обавјестајци не прате понасање Миле и Бисе ,хахаха,цисто сумњам.Могу они да цуте и да не осудјују изјаве Милановица ,медјутим то се заргонски казе ,аутогол .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРКО

26.09.2022 14:19

ОВИМ СИ МЕ КУПИО! БРУТАЛНО УБИЈЕЊЕ СНСДа КОЈИ ЛАЗНО ГЛУМЕ СРБЕНДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калиновик

26.09.2022 14:20

Тако је Миркане. Не ко додик продаја Јасеновачке грађе, Најбољи министар! Човјек коме је ешдаун све одузео ал се враћа јачи него икада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.09.2022 14:21

Рушите багру лоповску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирка

26.09.2022 14:35

Шаровић је политичка и људска величина и прави господин који види се да зна шта прича!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.09.2022 17:08

Па смије ли опозиција рећи иста на ту тему смије ли ико од вас ударити шаком о стол и казати и њему и Скy генералу да је прешао сваку границу

Name

Да

26.09.2022 16:41

Па немозе власт која нас води да осудује јер је упитна њихова ВЈЕРОИСПОВЈЕСТ ко су им ПРЕЦИ и одмах је све јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мост

26.09.2022 17:38

Поменули сте и мост на Сави код Градишке. Треба бити искрен. Није тај мост, а ни аутопут, прављен због бољих путних комуникација , него да би СНСД фирме добиле посао финансиран од кредита на рачун народа РС.

ОДГОВОРИТЕ