Нећемо дозволити да јавни ресурси буду предмет превара

- Не смијемо и нећемо више дозволити преваре око јавних ресурса, као што је Рудник жељезне руде “Љубија”. Нећемо дозволити да се Љубија скида са листе стратешких предузећа Републике Српске само да би се намјестило да поново конкурише извјесни Зотов, који је већ једном одбијен захваљујући притиску јавности и опозиције, и да се то не дешава пред саме изборе,  поручио је данас на прес конференцији у Приједору Мирко Шаровић, предсједник СДС. 

Република Српска 24.09.2022 | 15:05
Нећемо дозволити да јавни ресурси буду предмет превара

„Власт не смије више да се игра са оним што је јавно. Није проблем да се тражи партнер али он мора да буде кредибилан, неко ко се бави тим послом и да то буде од користи за овај град. Не смије се дозволити да се врше препродаје, као и да се то дешава негдје у Телавиву. Нити то може да ради неко ко није надлежан. То морају бити  преговори у оквиру Владе. Требамо пронаћи партера који би могао да буде покретач и који би допринио томе да Љубија оствари своју суштину, као један од важних ресурса развоја Републике Српске“, категоричан је Шаровић. 

Он је истакао да Приједор може да рачуна да ће бити у фокусу СДС и његових приоритета, поготово када је у питању рјешавање крупних инфраструктурних и других питања за Приједорчане, додајући да грађани Приједора годинама чекају да бројни проблеми буду ријешени и да им је доста обећања од стране ове власти која сежу од избора до избора и која се не реализују. 

Поручио је да СДС снажно подржава боље повезивање Бањалуке и Приједора.

„Ми подстичемо изградњу аутопута Бањалука - Приједор, с тим да  аранжман за његову изградњу мора бити транспарентан и јаван, да се не јављају сумње да иза тога стоји нешто друго, да је аранжман потпуно неисплатив и да је потписан под сумњивим околностима“, каже Шаровић и додаје:

„Циљ нам је да имамо аутопут који ће бити од користи за цијелу Републику Српску и он наравно има смисла уколико би се ријешило питање моста на ријеци Сави у Градишци, како би се преко аутопута Бањалука - Градишка повезао са ЕУ“, казао је Шаровић.

Он је рекао да се у протеклом периоду веома мало радило на одбрани од поплава у Приједору.

„То питање треба да буде приоритет јер смо свједоци шта се дешавало. Тај пројекат можемо ријешити у оквиру Савске комисије са сједиштем у Бечу или путем приступних фондова ЕУ“, појаснио је Шаровић.

Шаровић такође наглашава да град Приједор заслужује да има једну модерну болницу.

„Сматрамо да је изградња болнице боље рјешење од неке замишљене реконструкције, јер Приједор је велики град који заслужује да има савремену болницу“, истакао је Шаровић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Али

24.09.2022 13:18

Како ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.09.2022 15:26

Умичевицу како цес контролисати раднике ко није гласао за СНСД

Name

Татар

24.09.2022 14:10

Па што сте до сада дозвољавали?До сада то није било важно или шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.09.2022 14:23

А ко ће одговарати што је РЖР Љубија могла 2017.године бити продана за 92 милиона марака и што се тад опструисала продаја на све могуће начине, а што се данас не може добити више од 50 милиона марака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2022 17:28

Сто да се прода? Ви само знате продавати,задузивати и красти. Лопови једни,све сте унистили.

Name

Ја

24.09.2022 14:30

Па колике су плате радницима у производњи пелете

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.09.2022 07:19

САМО ПОСТАВИТИ ДИРЕКТОРЕ И ПО ЗАКОНУ ДА ОДГОВАРАЈУ. САДА МНОГИ ДОБИЈАЈУ ПЛАТУ ДИРЕКТОРА, КАО ВРШИОЦИ ДУЖНОСТИ И ТО НА ВИШЕ ФУНКЦИЈА. НИГДЈЕ НЕ РАДЕ/па ДОДИКОВИ су/ И ПО ЗАКОНУ, КО ВД НЕМАЈУ НИКАКВУ ОДГОВОРНОСТ. И ЕТО УШТЕДЕ. И ДА НИЈЕ УЗ ЊЕГА РОДБИНА, ПА НЕЋЕ БИТИ НИ СЛОЖНЕ БАРАЋЕ ЗА КРАЂУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужна опозиција

26.09.2022 06:07

Идеја о изградњи нове Болнице је пројекат ГО СНСД, па се питам како сад исто обећава и Шаровић тј. СДС. Опозицији се политика све на копи/пасте приче, олајавање и етикетирање под омиљеним станим изразом на овим просторима "режим". Гдје су вам програми и идеје господо...

ОДГОВОРИТЕ