Петровић упутио честитке поводом Дана града

Његово преосвештенсто епископ зворничко-тузлански Фотије добитник је најзначајнијег признања Повеље града Бијељина, које ће му бити уручено на свечаној сједници поводом Дана града.

Република Српска 24.09.2022 | 10:57
Петровић упутио честитке поводом Дана града

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић грађанима је честитао Дан града, и навео да му је срце пуно јер ће, управо на његов приједлог, највише признање бити уручено епископу Фотију.

"Бијељинке и Бијељинци, срећан нам свима Дан града! Ове године као градоначелник предложио сам нашег преосвећеног епископа зворничко-тузланског господина Фотија за најзначајније признање које наш град додељује - Повељу града Бијељина. Мој приједлог је прихваћен од стране Скупштине града и срце ми је пуно јер ће на данашњој Свечаној сједници нашем духовном пастиру, чувару нашег града,  бити уручено највише признање", навео је Петровић на свом фејсбук налогу и додао:

"Од тренутка ступања на дужност градоначелника имао сам више сусрета, разговора и договора са нашим преосвећеним Владиком и сваки пут изнова и изнова сам се увјеравао да ми, као чувара града, епархије и народа имамо Божијег човјека и ерудиту!  Сваки наш сусрет и разговор за моје сараднике и мене лично били су како духовни лијек за све нас тако и благодат за нашу Бијељину!

Благослов за реконструкцију Улице патријарха Павла иако је то отежало функционисање Епархије у појединим сегментима, уступање просторија Епархије за додатне просторије вртића Чика Јова Змај, благослов Епархије за почетак покретања рјешавања имовинско-правних односа на локалитету куће Магдалене Живановић (већински власник овог дјела је наша Епархија), и још небројено примјера…Мудри савјети, искрена подршка, ријечи утјехе и охрабрења када је било најтеже, очински и однос пун поштовања.  Свака литургија и свака изговорена бесједа биле су духовни лијек!"

Градоначелник је још додао:

"Бијељина и наш народ су срећни, преосвећени Владико, што сте наш чувар, духовни пастир, мудрац, отац, Божији човјек који корача нашим улицама! 
Будемо ли пратили стопе нашег владике нећемо погријешити, будемо ли слушали ријечи нашег епископа не можемо бити у криву, будемо ли живјели по Божијој промисли коју проповједа наш духовни пастир и чувар, надајмо се Царству небеском!  На многаја љета наш Преосвећени владико и од срца честитам!

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Цивилне потребе УФТ ЦЗ

24.09.2022 09:43

Потребе варириају од цовијека до цовијека Данас је просирен списак основних потреба Примјетне су висе разлике медјуљудима Потребе за оцувањем дрзава и застите од великих дрзава као САД и ВБ ... Застите од нуспојава локалних медија, власти, те локалних дрзава уз оцување и јацу адаптибилност система ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.09.2022 10:32

Од модерног колонијализма Кине? А од Русије?

Name

Правопис

24.09.2022 12:56

Ваљда ЦОВЈЕКА, погубу брате, а не цовијека...

Name

Само

24.09.2022 12:30

Ено у центру постављају бину и ређају столице за вецерас за скуп СНСД. Додик и секта намјерно праве у центру и бас данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2022 17:25

Ццццццццццццццццццццццццццц, бас данас!

Name

Херцег

24.09.2022 13:27

Дан града с попом. Иранци би нам завидјели. Да нам бог помогне..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2022 16:43

Суживот на нивоу.

Name

Отахарин

24.09.2022 17:26

Дан ослобођења би требао бити 3.10.

ОДГОВОРИТЕ