Моћ технологије и чудна прича из Хрватске

Загребачка полиција пронашла је у четвртак тијело за које се сумња да је 76-годишња пензионерка Славојка Сенишин која је прије 11 година нестала под непознатим околностима на подручју Трешњевке гдје је живјела те посједовала стан.

Регион 24.09.2022 | 08:41
Моћ технологије и чудна прича из Хрватске

Полиција је криминалистичким истраживањем открила да је осумњичени мушкарац тијело несретне пензионерке након убиства замотао у тепих и превезао га у насеље недалеко од Иванић-Града те га бацио у бунар, преноси РТЛ.

РТЛ-ова репортерка Ивана Иванда Рожић о овом случају је разговарала са Звонимиром Петровићем, шефом Службе општег криминалитета ПУ загребачке.

Прије нестанка бунар био на мјесту

"Овај случај смо ријешили провођењем низа техничко-тактичких и доказних мјера и радњи. Прије двије године радећи крим истраживање по другим предметима схватили смо да се ради о особи која би по свом профилу била кадра учинити овако нешто. Ради се о нашем искључивом теренском, односно прикупљању обавијести. Схватили смо да је на адреси гдје је починитељ пријављен, пријављена и госпођа, нестала особа чији је нестанак пријављен 2011. и тада смо се почели бавити случајем под претпоставком да је ова особа одговорна за нестанак и за смрт", рекао је.

Казао је и како је прије 11 година када је пријављен нестанак обављен разговор с починитељем, али и с низом других особа.

"У том тренутку никакве индиције нису упућивале на њега", истакао је.

Објаснио је и што их је навело да се врате на мјесто догађаја до бунара.

"Што се самог бунара тиче, прегледом Гугл стрит вјува смо схватили да је прије самог нестанка жртве бунар био на свом мјесту. Кад смо на мјесто проналаска тијела дошли физички, схватили смо да бунара нема, да је само круна од бунара премјештена испред викендице. То је била индиција да интензивније кренемо у провођење других мјера радње", казао је.

Истраживали друга кривична дјела и схватили да је сумњив

"Тада смо претпостављали да би се могло радити о томе, касније смо радили истраживање", додао је Петровић.

Коментарисао је и наводе да се осумњиченог и раније повезивало с кривичним дјелима.

"Не могу тачно рећи о чему. Истражујући друга кривична дјела особа је била сумњива. Тада смо се за њу заинтересовали", казао је те додао да су истражујући други случај који се веже уз осумњиченог ријешили овај.

Казао је да је све одрадило 10-15 полицијских службеника одјељења за Криминалне деликте у служби општег криминалитета.

"Захваљујем им на рјешавању тако тешког случаја у криминалистичком смислу", казао је.

На крају је рекао и како су фалсификовани документи за стан били још једна индиција која је потврђивала оно што је полиција претпостављала.

(РТЛ)

(ФОТО: КЕВИН СТРАТВЕРТ/YОУТУБЕ/СЦРЕЕНСХОТ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

24.09.2022 08:17

Свака част полицији на преданом и несебичном раду и упорности

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

24.09.2022 08:58

Тако ће и наш Лукач рјешити убиство Драгичевића само што није.

Name

Ја

24.09.2022 14:43

ЛУКАЦУ дати услов ил ријешити случај Драгицевиц ил затвор

Name

ЈА

24.09.2022 14:45

Лептир и Врецо први кандидати за затвор а собом повести и др Карана затим остало судство које је било шта злоупотријебило

Name

КРАЉ

24.09.2022 14:11

ТРУДИЛИ СУ СЕ ЗАИСТА. ЛУКАЧ У ПО БЛ И 100 КАМЕРА. АЛИ СЛАБА "НАМЈЕРА". ТРЕБАЋЕ И ЊЕГА НЕКО "ПРЕГЛЕДАТИ".

ОДГОВОРИТЕ