Предсједник Вучић се састао са шефом кинеске дипломатије

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји састао се у среду у Њујорку са председником Србије Александром Вучиц́ем на маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Република Српска 23.09.2022 | 10:59
Предсједник Вучић се састао са шефом кинеске дипломатије

Вучиц́ је замолио Ванг Јиа да председнику Си Ђинпингу пренесе искрене поздраве и рекао је да односи Србије и Кине заиста одражавају међусобно поштовање и међусобно поверење, а економска и трговинска прагматична сарадња две земље се такође убрзано развија.

Он је још једном захвалио Кини на снажној подршци и помоц́и привредном и друштвеном развоју Србије.

Србија негује пријатељство успостављено са Кином, чврсто се држи политике једне Кине, сматра да у свету постоји само једна Кина и та позиција се никада нец́е променити.

Ванг Ји је пренео поздраве председника Си Ђинпинга председнику Вучиц́у. Шеф кинеске дипломатије је навео да поштује јединство целе Србије, као и да се чврсто залаже за очување националног суверенитета, националног достојанства и легитимних права и интереса Србије.

Ванг је рекао да су Кина и Србија једна другој поуздани партнери.

"Под стратешким вођством шефова држава двеју земаља, кинеско-српски односи су ушли у нову еру снажног развоја, а практична сарадња је напредовала великом брзином, помажуц́и земљи да убрза свој развој и ревитализацију, нагласио је Ванг, преноси КМГ.

(БН Фото: КМГ)  

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

23.09.2022 11:22

Ово никад нецу схватити.Са свима се слика и разговара без маске,само са овим кинезом ставља маску.Засто????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.09.2022 09:23

То је постовање према госту.