ПДП: Свако ко буде крао на изборима одговараће!

"Позивам све учеснике изборног процеса, посебно чланове бирачких одбора, да свој посао раде поштено и да не доводе у опасност себе и своје породице. Након још 15 потврђених оптужница за изборне преваре у Добоју на прошлим изборима, јасно је да ће сви који буду манипулисали на изборима 2. октобра одговарати. Не треба нико да иде у затвор на 3 до 5 година ни због Додика, ни због Обрена Петровића, ни због било којег другог политичара било гдје у Републици Српској."

Република Српска 22.09.2022 | 17:01
ПДП: Свако ко буде крао на изборима одговараће!

Рекао је ово народни посланик и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак данас у Добоју након потврђених нових оптужница за изборне преваре у овом граду

- Свако ко се буде бавио преварама на изборима процесуира се полицијски и тужилачки на исти начин као сваки други криминалац и зато нико не заслужује да ризикује затвор и ставља етикету на себе и своју породицу, док се они који су их на то наговорили негдје из прикрајка безбрижно смјешкају – рекао је Црнадак. 

Црнадак истиче да је задатак цланова бирачких одбора узвишен и од огромног значаја за народ и Републику Српску и позвао да не продају свој образ, част и слободу ни за кога, него да омогуће да резултати буду баш онакви како је народ гласао.

- Шаљемо ове поруке из Добоја, регионалне метрополе изборних превара, из града на који су прва асоцијација крађа гласова и манипулације на изборима. То Добој не заслужује, јер је то град гдје живи и ради већина честитих и поштених људи и зато се надамо да ће ЦИК и тужилаштва 2. октобра зауставити све могуће преваре и Добоју вратити имиџ који заслузује – поручио је Црнадак. 

Оливера Недић, предсједница Градског одбора ПДП-а Добој, рекла је да су ЦИК-у упућене пријаве, уз све доказне материјале, гдје су идентификована два обрасца према којима режим планира вршити изборне крађе у Добоју: 

- На изборима за Савјете мјесних заједница већи број лица је учествовао на листи СНСД-а, док су данас чланови бирачких одбора политичких субјеката који у Добоју или у изборној јединици немају ни градске или општинске одборе, ни кандидате. Други начин на који дјелују јесте што истакнуте функционере, њихове кадрове, именоване на јавне позиције, који су говорници на СНСД-овим трибинама такође смјестили у бирачке одборе тих фиктивних политичких субјеката. ЦИК има ингеренције да спријечи кривично дјело у најави, а ми смо овдје испред тужилаштва да  апелујемо на институције да дјелују превентивно – поручила је Недићева. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ма

22.09.2022 15:37

Богами се цувајте,махери су они за крадју, а паре имају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

23.09.2022 06:31

После избора, крадје и пораза све је касно. Све је супља прица. Ваљда сте схватили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.09.2022 08:39

ТАКО ЈЕ ЦРНАДАК. ЈАСНО. АЛИ СВИ БИ ТРЕБАЛИ ТО ВЕЋ ЗА ЗНАЈУ. ПУНОЉЕТНИ ОДГОВАРАЈУ. САМО СУДСТВО ТРЕБА ДА РАДИ. НИКО НИЈЕ ВИШЕ ГЛУП, ДА СВОЈ ЖИВОТ УНИШТАВА, И СВОЈУ ПОРОДИЦУ, ЕТИКЕТИРА, ЗБОГ ИЗДАЈНИКА. ПОШТЕНИМ КАНДИДАТИМА, НЕ ТРЕБА КРАЂА. НАРОД ВАМ ВИЈЕРУЈЕ. СВА ОПИЗИЦИЈА ЈЕ ЗА 1О. МИРКО, ЈЕЛЕНА, ВУКАН И СВИ ВИ УЗ ЊИХ. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.09.2022 09:08

ДОДИК И ЊЕГОВИ. ШТА ГОД СУ МОГЛИ, ТО СУ УКРАЛИ, СЛАГАЛИ И ПРИСВОЈИЛИ СЕБИ. НАЈГОРЕ, ТИМЕ СУ РАСЕЛИЛИ НАРОД. НА КОЗАРИ РЕЧЕ. ДА ОНИ НЕЋЕ. ЊИМА ЈЕ ОВДЈЕ ДОБРО. ЊИМА ЈЕСТЕ. САМО ЗБОГ ОВОГ БИ ТРЕБАО НА СУД. КОЗАРА ЈЕ СИГУРНО ЈЕЧАЛА ОД АПЛАУЗА СНСД И ЊИХОВИХ ПАПАКА. НА ТВ БН СВЕ ВИЂЕНО. ЗАТО: МИРКО, ЈЕЛЕН, ВУКАН И СВИ ВИ УЗ ЊИХ, ШТО СТЕ. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

24.09.2022 08:19

Е овај наслов ми бас измами осмех на лицу. Мислим,вицева има разних али сваки не мозе цовека да насмеје.

ОДГОВОРИТЕ