У опреми из Моззарта у Премијер лигу БИХ

Куглашки клуб Рудар из Приједора гаји богату и успјешну традицију. Иако су имали паузу у раду од неколико година, група ентузијаста опет је покренула клуб. Борећи се да опстану, на тренинге су једно вријеме ишли у Градишку, све до прије три године када су добили своју куглану.

Спорт 22.09.2022 | 15:32
У опреми из Моззарта у Премијер лигу БИХ

Прошлу сезону завршили су као прваци Прве лиге Српске, а од ове јесени се такмиче у Премијер лиги БиХ и то у новој опреми коју је, као знак подршке, на њихову адресу послао Моззарт. 

 -Екипа је заиста супер реаговала. Били су изненађени јер смо само предсједник клуба и ја знали да нам Моззарт спрема овај поклон. Одушевили су се када су стигли дресови, а комбинација боја посебно је обрадовала старије чланове јер су зелена и црна старе, традиционалне боје Рудара из Приједора- каже Никола Марић, секретар Куглашког клуба Рудар Приједор.  

Тренутно имају око 55-60 чланова, од чега је 35 сениора, десетак омладинаца и исто толико дама. Први тим са 12 играча се од ове јесени такмичи у Премијер лиги БиХ. Прошле године су били прваци РС и тиме се пласирали у највиши државни ранг.

Због бројности чланова, ове године су своју другу екипу пријавили за такмичење у Првој лиги РС која стартује предстојећег викенда у Брчком. 

У њиховом тиму су нека велика имена, легенде овог спорта на нашим просторима. Међу њима је Ђорђе Паштар, који и у седмој деценији живота игра и један је од најбољих у БиХ у задњих 30 година. Ту је и Драган Тркуља који носи епитет једног од пет најбољих у бившој Југославији.

Клуб има и Омладинску школу у којој тренирају играчи кадетског узраста, а такмиче се у Омладинској лиги РС и БиХ. Ту су и појединачна такмичења за играче на која иду сви чланови Рудара.

План им је да идуће сезоне формирају женску екипу за одлазак на такмичења. 

Велику помоћ им пружа Град Приједор који им је уступио дворану на коришћење, а помажу им и финансијски. Прошле године су добили и средства кроз пројекат ресорног Министарства. Клуб се дјелимично финансира и наплатом чланарина, а ту су и спонзори из локалних компанија.

Ипак, донација из Моззарта им је посебно лијепо изненађење, а надају се да ће у новим дресовима успјешно стартовати у Премијер лиги БиХ. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар